ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ στα στελέχη της Folli Follie από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στους εμπλεκόμενους της Folli Follie για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς.

Πρόστιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στους εμπλεκόμενους της Folli Follie για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς, προκαλώντας ακόμα ένα πλήγμα στην άλλοτε κραταιά επιχείρηση που είδε στις αρχές του μήνα να μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης μία από τις πιο επιτυχημένες θυγατρικές της Folli-Follie, η Links of London με 350 θέσεις εργασίας να βρισκονται πλέον σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου αποφάσισε:

  • Την επιβολή προστίμου ύψους € 5.000.000 στον κ. Chiu Chuen Law, Διευθυντή και μέλος ΔΣ σε θυγατρικές εταιρίες της FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην Ασία, για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για τη χρήση 2016, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 12.04.2017.
  • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 2.500.000 στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού αυτού, μέσω της από 06.05.2018 ανακοίνωσης του ίδιου που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Την επιβολή προστίμου ύψους € 500.000 στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως η χειραγώγηση αγοράς ορίζεται από το άρθρο 12, παράγραφος 1(γ) του Κανονισμού αυτού, μέσω των από 04.05.2018 και 10.5.2018 ανακοινώσεών της που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Την επιβολή προστίμου ύψους € 3.000 στην εταιρία TRIPLE A EXPERTS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., για παράβαση του άρθρου 2 παρ. 1 περ. (στ) της απόφασης 1/808/07.02.2018 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λόγω οργανωτικών ελλείψεων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες από Folli Follie εναντίον όσων έβλαψαν την εταιρεία

Μετά την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου από την PwC, η νέα διοίκηση της Folli Follie δεσμεύεται ότι θα στραφεί εναντίον κάθε προσώπου που έβλαψε την εταιρεία με πράξεις ή παραλείψεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ενέργειες για την υπόθεση Folli Follie προαναγγέλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί θα προχωρήσει άμεσα σε νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας.
Staikouras_eurogroup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυνατότητα καρατόμησης διοικήσεων αποκτά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απομακρύνει τη διοίκηση της Follie Follie και να ορίσει άλλη προσωρινή, κατέθεσε ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη Βουλή.