ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στη doValue ανέθεσε η Bain το χαρτοφυλάκιο «Project Icon»

Σε νέα συμφωνία με την Bain Capital προχώρησε η doValue η οποία έπειτα από το «Project Marina» στην Κύπρο θα αναλάβει και την διαχείριση του χαρτοφυλακίου «Project ICON» ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάπτωσης του χαρτοφυλακίου, μη εξυπηρετούμενων δανείων με συνολικές απαιτήσεις ύψους σχεδόν 2,6 δισ. ευρώ, γνωστού ως «Project Icon» στα συστήματα της και την έναρξη της αποκλειστικής διαχείρισης του, ανακοίνωσε μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης δανείων και και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ελλάδα doValue.

Το χαρτοφυλάκιο προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Η doValue υπέγραψε συμφωνία διαχείρισης με την Bain Capital Credit, ενός κορυφαίου, διεθνώς, credit specialist, ο οποίος απέκτησε το χαρτοφυλάκιο ICON.  Σήμερα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σύνολο των συστημικών διαδικασιών, η doValue Greece αναλαμβάνει πλέον ενεργά την διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, εφαρμόζοντας ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών. 

Υπενθυμίζουμε πως doValue και Bain Capital είχαν υπογράψει τον Νοέμβριο μνημόνιο συνεργασίας για την αποκλειστική διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Κύπρο τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική απαίτηση περίπου 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το «Project Marina» της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 οφειλέτες με εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Altamira Asset Management Cyprus, θυγατρική της doValue. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση και αυτής της συμφωνίας, το σύνολο των νέων συμβολαίων διαχείρισης που κέρδισε η doValue στη Νότια Ευρώπη το 2020 ανέρχεται ήδη σε 9,3 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας πλήρως τον στόχο που είχε τεθεί κατά την προ - Covid περίοδο, για το 2020 (9-11 δισ. ευρώ), γεγονός που αναδεικνύει τις θετικές προοπτικές της αγοράς διαχείρισης δανείων και ακινήτων, αλλά και τη δυναμική πορεία του ομίλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η δομή της συμφωνίας της Εθνικής με CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 505 εκατ. ευρώ, αλλά η Εθνική θα πάρει άμεσα για το 90,01% των μετοχών το ποσό των 209,5 εκατ. ευρώ. Στις 21 Απριλίου η γενική συνέλευση για την έγκριση του deal.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθν. Ασφαλιστικής στο CVC

Στα 505 εκατ. η αποτίμηση του 100% της ασφαλιστικής. Σημαντικό μέρος του τιμήματος, 120 εκατ. ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026.