ΓΔ: 878.78 0.23% Τζίρος: 4.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ellaktor

Για ανικανότητα κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ η Greenhill

Για ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο «αποφεύγει την πραγματικότητα και ετοιμάζεται για το επόμενο λάθος του», κάνουν λόγο κύκλοι της Greenhill Investments.

Αμείωτος συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων και διαρροών μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας Ελλάκτωρ, δηλαδή ουσιαστικά του ολλανδικού επενδυτικού fund Reggeborgh Invest και της εταιρείας Greenhill Investments, των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη. 

Σήμερα η Greenhill περνά στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας ως ανίκανο το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ και δηλώνοντας ότι αποφεύγει την πραγματικότητα, κάνει συνεχώς λάθη και ταυτόχρονα επιτίθεται στους βασικούς μετόχους της εταιρείας. 

Σύμφωνα με κύκλους της Greenhill: 

«Μια σημαντική ελληνική επιχείρηση, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποφεύγει την πραγματικότητα. Αποδεικνύονται ανίκανοι να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και αποδίδουν τις ευθύνες στους προηγούμενους. Αποτυγχάνουν να καταθέσουν προσφορά για το μεγαλύτερο σήμερα κατασκευαστικό έργο, την παραχώρηση της Εγνατίας και ρίχνουν τις ευθύνες σε ξένη εταιρία της κοινοπραξίας.

Αδυνατούν να πείσουν για την αναγκαιότητα μεγάλης αύξησης κεφαλαίου που έχουν εξαγγείλει και ενοχοποιούν μετόχους επειδή υποτίθεται δεν ενδιαφέρονται. Ρίχνουν στα βράχια την έκδοση ομολογιακού δανείου ανακοινώνοντας ότι η τράπεζα που το είχε αναλάβει απειλήθηκε από κάποιους για κάτι που δεν είναι σαφές. Επιτίθενται με ανοίκειες εκφράσεις στους βασικούς μετόχους της εταιρείας που θεωρητικά είναι εργοδότες τους. Είναι πολύ απασχολημένοι, ετοιμάζουν το επόμενο λάθος τους».

Από την πλευρά της η Reggeborgh σε δική της διαρροή τόνισε ότι ουσιαστικά η Greenhill αντί να προσπαθεί να στηρίξει την εταιρεία και κυρίως την έκδοση ομολόγου για την ΑΚΤΩΡ σαμποτάρει την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα όλου του ομίλου, γεγονός που την καθιστά υπεύθυνη να «λογοδοτήσει» έναντι των 5.000 εργαζόμενών του. 

Παράλληλα με επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ τόνισε τα ακόλουθα:

«Το νέο Δ.Σ της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειες του ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα επείγοντα ταμειακά θέματα της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill Investments Limited να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση.

Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχέδιο διάλυσης της Ελλάκτωρ καταγγέλλει η Greenhill στη Δικαιοσύνη

Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία των δύο εφοπλιστών ζητά να ακυρωθεί ο διορισμός διοίκησης από τους Ολλανδούς. Ισχυρισμοί για μυστική συμφωνία μεταβίβασης της Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.