ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Σήμερα εξετάζεται η αίτηση Greenhill για προσωρινή διαταγή

Η Ελλάκτωρ χαρακτηρίζει νομικά αβάσιμη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εφοπλιστών για ακύρωση της απόφασης γενικής συνέλευσης που εξέλεξε τη σημερινή διοίκηση.

Ως αβάσιμη τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά χαρακτηρίζει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας Greenhill η Ελλάκτωρ σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Παράλληλα η εταιρεία διευκρινίζει ότι σήμερα εξετάζεται αίτηση της Greenhill για έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Επί της ουσίας της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων η συζήτηση στο δικαστήριο θα γίνει εντός διμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της η Greenhill  ζητεί να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης που έδωσε τον έλεγχο του ομίλου στους Ολλανδούς της Reggeborgh. Στο δικόγραφο της αίτησης διατυπώνονται βαρύτατες κατηγορίες για σχέδιο διάλυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μυστική συμφωνία των Ολλανδών για μεταβίβαση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελλάκτωρ: 

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 20.04.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής  διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Η αιτούσα ζητά με την ένδικη αίτηση να ανασταλούν οι αποφάσεις της από 27.01.2021 Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Eταιρίας μας, με τις οποίες ανακλήθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Eταιρίας και η προηγούμενη  Επιτροπή Ελέγχου και εξελέγη το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και η νυν Επιτροπή Ελέγχου αντιστοίχως, καθώς και την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της μετόχου Greenhill Investments  Limited. Σημειώνεται ότι η εξ’ αναβολής συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της  εταιρείας έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Πέμπτη 22.04.2021 . 

Η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη. 

Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 21.04.2021 και ώρα 12:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο ποσοστό στην Ελλάκτωρ πήραν οι εφοπλιστές από τον Καλλτσάντση

Το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη μέσω της Greenhill απέκτησε πρόσθετο ποσοστό της Ελλάκτωρ στη βάση της συμφωνίας με την οικογένεια Καλλιτσάντση υλοποιήθηκε πρόσθετη μεταβίβαση ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου.