ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstocks

Ακίνητα logistics και στη Θεσσαλονίκη αρχίζει να αναζητά η Premia

Σε ηγέτη στους αποθηκευτικούς χώρους στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί πολύ γρήγορα η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων των ομογενών από τη Σουηδία Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη.

Την επέκτασή της στην αγορά logistics της Θεσσαλονίκης εξετάζει η Premia Properties, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων των ομογενών από τη Σουηδία Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη. Η Premia μέσα σε λίγους μήνες μετετράπη σε ηγέτη της αγοράς αποθηκευτικών χώρων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 100.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) υπό διαχείριση εκμισθώσιμης επιφάνειας. 

Στόχος είναι να φτάσει τα 200.000 τ.μ. μέχρι το τέλος του χρόνου, με τη συμβολή και της τρίτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσα σε λίγους μήνες που θα πραγματοποιηθεί με εισφορά σε είδος και με μετρητά. Πριν από λίγες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Κώστας Μαρκάζος είχε δηλώσει πως στόχος των βασικών μετόχων της εταιρείας είναι να διαθέτουν χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας ενός δισ. ευρώ εντός πενταετίας.

Μέσω της νέας αύξησης κεφαλαίου θα εισφερθούν στην Premia και τρεις επιπλέον αποθηκευτικοί χώρου που σήμερα ανήκουν στον βασικό μέτοχο. Η οικογένεια Γεωργιάδη επιδιώκει να ενοποιήσει κάτω από την εισηγμένη το σύνολο των δραστηριοτήτων στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει ισχυρότατη παρουσία στο Θριάσιο αλλά τον τελευταίο καιρό εξετάζει και την αγορά της Θεσσαλονίκης, που όπως δήλωσε πρόσφατα ο Κ. Μαρκάζος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.    

Εκτός από τους αποθηκευτικούς χώρους, η διοίκηση της Premia αναζητεί ευκαιρίες και στα ακίνητα που φιλοξενούν δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία. Η οικογένεια Γεωργιάδη, μέσω της σουηδικής Sterner Stenhus, έχει αξιόλογη παρουσία στο συγκεκριμένο τομέα. Γι΄αυτό και προ διετίας είχε αγοράσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ για δέκα σχολικές μονάδες στην Αττική την οποία και μεταβίβασε στις αρχές του χρόνου στην Premia.

Ο τρίτος κλάδος που ενδιαφέρει την εισηγμένη είναι οι μεγάλοι εμπορικοί χώροι (big boxes) στον οποίο πραγματοποίησε ήδη την πρώτη αγορά. Απέκτησε ακίνητο επί της Λεωφόρου Λαυρίου 76 στην Παιανία που είναι μισθωμένο στην αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ μέσω 20ετούς μίσθωσης έναντι 2,52 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαγνήτης επενδύσεων τα logistics: 400.000 τ.μ. νέων αποθηκών στο Θριάσιο

Μεγάλα κεφάλαια από ελληνικούς και ξένους ομίλους θα ανεβάσουν σχεδόν κατά 600% την επιφάνεια των νέων αποθηκευτικών χώρων. Ποιες εταιρείες κινούνται δραστήρια. Στη Βουλή η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά σε deal η Prodea για δύο μεγάλες αποθήκες στο Θριάσιο

Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας ακινήτων είναι μισθωμένοι σε ισχυρό όμιλο logistics. Η κρίση του κορονοϊού στρέφει την Prodea σε επενδύσεις μακριά από τον τουρισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέα εποχή τα logistics μετά την «έκρηξη» ηλεκτρονικού εμπορίου

Εταιρείες ταχυμεταφορών, αλυσίδες λιανικού εμπορίου, σουπερμάρκετ και εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου θα ανασχεδιάσουν τα δίκτυα διανομής τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.