ΓΔ: 911.12 -0.40% Τζίρος: 16.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Έως τέλη Μαΐου η αγορά των μετοχών Μπόμπολα από Reggeborgh

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής του οριστικού αριθμού των μετοχών που θα πωληθούν, ενώ αυτή τη στιγμή το μερίδιο του κ. Μπόμπολα φθάνει στο 12,54%.

«Κλείνει» έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός μία εκκρεμότητα για τη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ καθώς η εταιρεία με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση ενημέρωσε ότι το ολλανδικό επενδυτικό fund, Reggeborgh θα προχωρήσει σε απόκτηση του μεριδίου που κατέχει στην Ελλάκτωρ ο κ. Λ. Μπόμπολας μέχρι και τις 31 Μαΐου 2021. Σημειώνεται ότι το μερίδιο του κ. Μπόμπολα φθάνει στο 12,54%. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ: «η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ γνωστοποιεί ενημέρωση, που έλαβε την 12.05.2021 από τη μέτοχό της  REGGEBORGH INVEST B.V., σχετικά με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης (Call Option), ως ακολούθως: 

"Αγαπητοί Κύριοι, 
Αναφορικά με το από 10 Σεπτεμβρίου 2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Δικαιώματος Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Call Option), όπως αυτό τροποποιήθηκε (επεκτάθηκε) με το από 6ης Μαρτίου 2021 Ιδιωτικό Συμφωνικό, μεταξύ της Reggeborgh Invest B.V. και του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, ενεργούντος για λογαριασμό του και για λογαριασμό της ORANOM HOLDING Ltd, υπό την ιδιότητά του ως πραγματικού δικαιούχου αυτής, και τα οποία γνωστοποιήθηκαν προσηκόντως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον Εκδότη, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και 10 Μαρτίου 2021, αντίστοιχα, επιτρέψτε μας να σας πληροφορήσουμε ότι, η Reggeborgh Invest B.V., την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, γνωστοποίησε στον αντισυμβαλλόμενό της την πρόθεσή της να αποκτήσει τις μετοχές του δικαιώματος προαίρεσης (call option shares), ήτοι 26.882.023 μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ. 

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί το αργότερο τη δέκατη πέμπτη (15η) εργάσιμη ημέρα, μετά την ημερομηνία κατά την οποία θεωρείται ότι ο αντισυμβαλλόμενος της Reggeborgh έχει λάβει την προαναφερθείσα γνωστοποίηση άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς  μετοχών σύμφωνα με το ανωτέρω Ιδιωτικό Συμφωνητικό, δηλαδή την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021. 

Εντός της τεθειμένης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προθεσμίας και κατόπιν συμφωνίας των Μερών οι παράμετροι της συναλλαγής θα οριστικοποιηθούν (όπως ο οριστικός αριθμός των μετοχών που θα πωληθούν) και μπορεί να είναι διαφορετικές από τις διειλημμένες στην ως άνω γνωστοποίηση της Reggeborgh προς τον αντισυμβαλλόμενό της. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα ακολουθήσει σχετική γνωστοποίηση. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις"».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος επενδυτής στην Ελλάκτωρ η AtlasInvest με ποσοστό 3,6%

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.