ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δεν σχεδιάζουν αυξήσεις κεφαλαίου Εθνική Τράπεζα και Eurobank

Οι επικεφαλής Εθνικής Τράπεζας και Eurobank με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

Καμία πρόθεση να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δεν έχουν Εθνική Τράπεζα και Eurobank, όπως τόνισαν με γραπτές τους δηλώσεις στο πρακτορείο Bloomberg οι επικεφαλής των δύο ελληνικών τραπεζών Παύλος Μυλωνάς και Φωκίων Καραβίας αντίστοιχα. 

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα δεν εξετάζει την προοπτική αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ενώ ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι η Eurobank δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε ΑΜΚ.

Οι δυο προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, μετά τις ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Alpha Bank για την αύξηση κεφαλαίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν επίσης σε αυξήσεις κεφαλαίου. 

Η μετοχής της Εθνικής Τράπεζας έφθασε να υποχωρεί άνω του -13% ενώ η μετοχή της Eurobank, έφτασε και μέχρι το -8%.

Τελικά η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,35 ευρώ με πτώση -3,65% ενώ η μετοχή της Eurobank στα 0,7430 ευρώ (-4,13%).

Νωρίτερα η Alpha Bank, ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα: «Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων. Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα. H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation» για χρηματικά εμβάσματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ακόμη καθοριστικό βήμα Open Banking της Eurobank, που διευρύνει διαρκώς τις υπηρεσίες της εισάγοντας στην ελληνική αγορά νέες, αξιόπιστες εφαρμογές, για πρωτοπόρες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ υπογράμμισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στο μέτωπο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. «Η Εθνική είναι πανέτοιμη να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο».