ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ένταση στη συνέλευση Ελλάκτωρ για τα δικαιώματα ψήφου της Greenhill

Αμφισβητείται το δικαίωμα της Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών της Aeolus, απειλή με προσφυγή στη Δικαιοσύνη η Greenhill.

Επεισοδιακά εξελίσσεται και η σημερινή γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, καθώς έχει ξεσπάσει και πάλι αντιπαράθεση για τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών της Greenhill, οι οποίες έχουν δεσμευτεί ως ενέχυρο για δάνειο από την Aiolos. Η Greenhill απειλεί με ένδικα μέσα εάν αποκλειστεί από τη συνέλευση, ενώ της έχει δοθεί σύντομη διορία να καταθέσει έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η Aiolos εκχωρεί τα δικαιώματα ψήφου στην Greenhill.

Από την αρχή της Γενικής Συνέλευσης φάνηκε πως οι τόνοι θα είναι υψηλοί, καθώς ο εκπρόσωπος της Greenhill, Σωτήριος Μπρέγιαννος ζήτησε να υπάρξει ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και να ελεγχθεί ο σχετικός πίνακας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Μυλωνογιάννης ανέφερε πως σύμφωνα με τον κατάλογο του αποθετηρίου τα δικαιώματα ψήφου για τα 54.815.876 μετοχές συνεχίζουν να ανήκουν στην Aiolos Investment Limited, η οποία δεν έχει δώσει εξουσιοδότηση για να εκπροσωπηθεί από οποιοδήποτε από φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Με τους τόνους να ανεβαίνουν, ο κ. Μπρέγιαννος σημείωσε πως γίνεται διαστρέβλωση των λεγομένων και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο που μεταφράστηκε η επιστολή, καθώς και για τον τρόπο που ασκεί τις αρμοδιότητές του ως πρόεδρος της συνέλευσης ο κ. Μυλωνογιάννης. Όπως είπε ο κ. Μπρέγιαννος, με το ίδιο περιεχόμενο του πληρεξούσιου είχε γίνει αποδεκτή η συμμετοχή της Greenhill στη ΓΣ της 22ας Απριλίου.

Τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται χρήση της επιστολής της 14ης Μαΐου και θα πρέπει να επιτραπεί η συμμετοχή της Greenhill και να ανακαλέσει ο πρόεδρος όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, διαφορετικά η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη, σε περίπτωση που δεν της επιτραπεί η συμμετοχή στην ΓΣ, να ασκήσει όλα τα ποινικά και αστικά δικαιώματα για την διασφάλιση των συμφερόντων της.

Ο  κ. Μυλωνογιάννης ανέφερε πως θα θέσει το ζήτημα της Grennhill στην ΓΣ σε ψηφοφορία, δίνοντας πρώτα το δικαίωμα στην Greenhill να προσκομίσει έγγραφο που να αναφέρει ρητά πως η Aiolos εκχωρεί τα δικαιώματα ψήφου της στην Greenhill. Ο κ. Μπρέγιαννος, ζήτησε δίωρη προθεσμία λόγω της διαφοράς ώρας, με τον κ. Μυλωνογιάννη να δίνει μισή ώρα διόρια και μετά θα τεθεί το ζήτημα προς ψήφιση στους μετόχους της Ελλάκτωρ.

Διαφωνία για το που ανήκουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο Σωτήριος Μπρεγιάννος ανέφερε πως έχει δοθεί έγγραφη εκχώρηση των δικαιωμάτων της Aiolos στην Greenhill Investments που είχε κατατεθεί από τις 14 Ιουνίου, με τον κ. Μυλωνογιάννη να τονίζει πως δεν μπορεί αυτό το έγγραφο να γίνει αποδεκτό ως πληρεξούσιο γιατί απλώς ανακοινώνει, διαψεύδοντας το αποθετήριο  ότι τα δικαιώματα ψήφου δεν τα έχει η Aiolos»  και πως ο ίδιος δεν μπορεί παρά να δεχθεί μόνο νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Greenhill Investment ανέφερε πως από το περιεχόμενο του εγγράφου που κατατέθηκε στην Ελλάκτωρ καθιστά σαφές πως η Aiolos παραχωρεί τα μετοχικά δικαιώματα της ψήφου στην Greenhill Investment στη Γενική Συνέλευση, χωρίς αυτό να μπορεί να δεχθεί κάποια αμφισβήτηση και δεν χρειάζεται να δινόταν άλλο έγγραφο και θα ήταν παράνομη μια τυχόν «έξωση» της Greenhill από την συμμετοχή στη ΓΣ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μυλωνογιάννης γνωστοποίησε στη ΓΣ επιστολή της Aiolos Investments από την 14η Μαΐου, που διευκρινίζει ότι «όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Greenhill λαμβάνονται συνολικώς, οι δυο δικαιώματι, και όχι για λογαριασμό της Aiolos ή για λογαριασμό των αντιπροσώπων της Aiolos», αναφέροντας πως με αυτό το διευκρινιστικό σημείωμα, η Aiolos διαψεύδει ότι κατέχει τα δικαιώματα ψήφου. «Δεν εξουσιοδοτεί κανέναν , γιατί απλά δεν τα έχει δικαιώματα ψήφου» υπογράμμισε ο κ. Μυλωνογιάννης δεν μπορεί να δεχθεί την Greenhill.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το Ενημερωτικό για την αύξηση της Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της Ελλάκτωρ το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του μεγάλου ασθενούς του ομίλου, του τομέα των κατασκευών.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύκλοι Ελλάκτωρ: Δεν εξουσιοδότησε την Greenhill η Aeolus στη ΓΣ

Η GreenHill, σύμφωνα με κύκλους της Ελλάκτωρ, παραλείπει να δημοσιοποιήσει την κατάστασή των δικαιούχων ψήφου  παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω αυτονόητα ακόμα και για πρωτοετή Νομικής Σχολής.