ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
Φωτο: President Hotel

Η αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. της ΓΕΚΕ για την προσφορά της Δ. Κεφαλά

Το ΔΣ της ΓΕΚΕ αναφέρει πως η κα Δωροθέα Κεφαλά που έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τις μετοχές της εταιρείας προτίθεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες της εταιρείας και δεν θα επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική της.

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης της Δωροθέας Κεφαλά που είναι €5,75 ανά μετοχή για την ΓΕΚΕ πληροί τα κριτήρια του «δίκαιου και εύλογου» ανταλλάγματος σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό χύμβουλο, αναφέρει το ΔΣ της εταιρείας σε ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, κατόπιν αξιολόγησής του χρηματοοικονομικού συμβούλου, όπως αυτή καταγράφεται λεπτομερώς στην εκθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το τίμημα €5,75 ανά μετοχή «βρίσκεται μέσα στο εύλογο εύρος τιμών, όπως αυτό προέκυψε από τις επιλεγμένες μεθόδους αποτίμησης και προσδιορίστηκε σε €4,12 - €5,75 ανά μετοχή». 

Το ΔΣ έδωσε στη δημοσιότητα την αιτιολογημένη γνώμη του σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση από την κα Δωροθέα Κεφάλα για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας όπου αναφέρει ότι:

Α. Η απόκτηση των Μετοχών της Εταιρείας από τον Προτείνοντα δεν θα επιφέρει αλλαγές στην επιχειρηματική στρατηγική και στους επιχειρηματικούς σκοπούς της Εταιρείας. 

Β. Ο Προτείνων προτίθεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες της Εταιρείας.

Γ. Ο Προτείνων ενδέχεται να προβεί σε ορισμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες. 

Δ. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα €5,75 ανά μετοχή:
(i) Είναι, σύμφωνα με την Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, εντός του εύλογου εύρους τιμών, ώστε να 

(ii) Πληροί τα κριτήρια του "δίκαιου και εύλογου" του Ν. 3461/2006.

Ε. Η Δημόσια Πρόταση παρέχει στους μετόχους της Εταιρείας τη δυνατότητα αποεπένδυσης με αντάλλαγμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις νομοθετικές προϋποθέσεις. 

Επισημαίνεται πως οι σχεδιασμοί και οι εκτιμήσεις του Προτείνοντα βασίζονται σε ορισμένες παραδοχές αναφορικά με την παρούσα κατάσταση και συνεπώς δύνανται να επηρεαστούν από τυχόν μεταβολή, λαμβάνοντας υπόψη και την τρέχουσα πανδημική κρίση.

Η παρούσα αιτιολογημένη γνώμη δεν συνιστά, ούτε πρέπει να ερμηνευτεί ως σύσταση ή συμβουλή προς τους μετόχους της Εταιρείας για την αποδοχή ή την απόρριψη της Δημόσιας Πρότασης, ούτε βέβαια και για την πραγματοποίηση πάσης φύσεως συναλλαγών επί των μετοχών της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγνοια δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΓΕΚΕ για αγγελία πώλησης του President

Στα πλαίσια της άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματός της, η ΓΕΚΕ σημειώνει ότι «έχει ήδη δρομολογήσει σχετικές ενέργειες και θα ενημερώσει δεόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη».
GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚΕ: Αίτημα από Δ. Κεφάλα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για squeeze out

H κ. Κεφάλα αιτείται την εξαγορά των μετοχών των υπόλοιπων μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση και συγκεκριμένα 189.315 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 2.25% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚΕ: Στο 97,71% το ποσοστό των μετόχων της εταιρείας κκ. Κεφάλα

Πλέον κατέχουν 8.226.652 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας και ποσοστό που αντιστοιχεί σε 97,71% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.