ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ελλάκτωρ: Καλύφθηκε με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Κατά 2,2 φορές υπερκαλύφθηκε το ζητούμενο ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ που ζητούσε η εταιρεία, με πλήρη συμμετοχή από τους βασικούς μετόχους και υψηλή ζήτηση από μετόχους μειοψηφίας.

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η διαδικασία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ καθώς τα κεφάλαια που προσφέρθηκαν υπερκάλυψαν κατά 2,2 φορές το ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ που ήθελε να αντλήσει η εταιρεία. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση κεφαλαίου με 100% ιδιωτικά κεφάλαια, όπως αναφέρουν πηγές της Ελλάκτωρ, που κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση και από τους μετόχους μειοψηφίας.

Σύμφωνα με τις πηγές της εταιρείας, η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας, και φυσικά στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης του ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Υπενθυμίζουμε πως χθες οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης αύξησαν κατά περίπου 3% την συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ, καθώς εκτός από τα δικαιώματα συμμετοχής που είχαν, αγόρασαν και δικαιώματα από το ΧΑ, ενώ φέρεται να έχουν ζητήσει και την αγορά επιπλέον 10 εκατ. μετοχών από τα αδιάθετα της αύξησης κεφαλαίου. Τα δικαιώματα που είχε στην κατοχή της η εταιρεία Greenhill τα αγόρασε η εταιρεία Kiloman, επίσης συμφερόντων των δύο εφοπλιστών.

 Η Reggerborgh Invest που κατέχει το 27,3% της Ελλάκτωρ, με επιστολή της είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση της να ασκήσει όχι μόνο τα δικαιώματα που ήδη διαθέτει, αλλά και να εξασκήσει τυχόν αδιάθετα δικαιώματα, διαθέτοντας μέχρι 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, με αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές, ονομαστικής αξίας 0,04 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 0,90 ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει υποστηρίξει πως με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου και τη χρηματοδοτική ένεση των 100 εκατ. ευρώ στην ΑΚΤΩΡ, η τεχνική εταιρεία όχι μόνο θα επανεκκινήσει ή θα επιταχύνει υφιστάμενες εργολαβίες, αλλά θα μπορέσει να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις νέα έργα.

Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν στην κεφαλαιακή ενίσχυση της κατασκευαστικής θυγατρικής ΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα, με βάση όσα αναφέρει το Ενημερωτικό Δελτίο, τα καθαρά κεφάλαια που δύναται να αντληθούν, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης και μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων έκδοσης ποσού περίπου €1,6 εκατ., εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των €118,9 εκατ. και θα διατεθούν και κατά σειρά προτεραιότητας ως εξής:

Α. Ποσό περίπου €98,6 εκατ. για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Β. Ποσό περίπου €20,3 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.