ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε η αίτηση Greenhill για προσωρινή διαταγή

Μετά την απόρριψη της αίτησης για προσωρινή διαταγή αναμένεται η συζήτηση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στις 17 Αυγούστου.

Απορρίφθηκε η αίτηση της Greenhill Investments για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ. Σημειώνει επίσης πως αυτή είναι η τρίτη φορά που απορρίπτονται από τα δικαστήρια, νομικές ενέργειες του συγκεκριμένου μετόχου εναντίον αποφάσεων της διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε πως στις 21 Ιουλίου η Greenhill Investment είχε καταθέσει αγωγή μαζί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της Ελλάκτωρ, για να κηρυχθεί άκυρη η τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 22 Ιουνίου. Μετά την απόρριψη της αίτησης για προσωρινή διαταγή αναμένεται η συζήτηση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στις 17 Αυγούστου.

Στην γενική συνέλευση που είχε σημειωθεί μεγάλη ένταση καθώς είχε υπάρξει αντιπαράθεση σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής της Greenhill, οι μέτοχοι δεν είχαν απαλλάξει από τυχόν ευθύνες που ενδέχεται να είχε η προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ υπό τον Αν. Καλλιτσάντση.

Όπως είχε σημειώσει ο πρόεδρος της συνέλευσης Γιώργος Μυλωνογιάννης στην γενική συνέλευση «το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή/και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διενεργηθησόμενου και εν εξελίξει ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί , είτε θα ασκηθούν στο μέλλον , αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση, της συνολικής διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020».

Η ανακοίνωση της η Ελλάκτωρ για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων:

Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την αναστολή των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που νομικές ενέργειες εναντίον αποφάσεων της διοίκησης από τον συγκεκριμένο μέτοχο απορρίπτονται από Ελληνικά Δικαστήρια.

Η διοίκηση της Εταιρείας παρόλες τις παρελκυστικές και επαναλαμβανόμενες πρακτικές, που έχουν προφανή στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνει προσηλωμένη στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και στην δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους μετόχους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.