ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Επικρατέστερη η Fortress για εξαγορά της Eurobank FPS

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον «Ηρακλή», αλλά η προσφορά της Fortress - doValue είναι υψηλότερη και φαίνεται ότι θα προτιμηθεί.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank δεν έλαβε χθες την οριστική του απόφαση για τον επενδυτή που θα προτιμηθεί για τη μεταβίβαση της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Eurobank FPS και μέρους της τιτλοποίησης «Cairo», φαίνεται ότι προτιμητέος αγοραστής είναι η Fortress - doBank, που έχει προσφέρει υψηλότερο τίμημα από την Pimco.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και η οριστικοποίηση της απόφασης της διοίκησης της Eurobank είναι θέμα λίγου χρόνου και συναρτάται με την τελική έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής», το οποίο, όπως έγραψε το BD, αναμένεται να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να πάρει το δρόμο του για τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Eurobank έδωσε χρόνο στην Pimco για να βελτιώσει την αρχική προσφορά της, που κρίθηκε χαμηλή και παρέτεινε την περίοδο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την αμερικανική εταιρεία. Παράλληλα, ζητήθηκε προσφορά και από την Fortress - doValue, η οποία ήταν υψηλότερη από αυτήν της Pimco.

Παρ' όλα αυτά, η Pimco, που είναι και μέτοχος της Eurobank με ποσοστό άνω του 5%, δεν μπήκε στη διαδικασία ουσιαστικής βελτίωσης της προσφοράς της, με αποτέλεσμα να είναι σαφής η επικράτηση της Fortress.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή αφορά, εκτός από το 80% των μετοχών της Eurobank Financial Planning Services και τα χρεόγραφα μεσαίας διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Cairo, τα οποία θα πρέπει να πουληθούν σε επενδυτή, ώστε να ενεργοποιηθεί η εγγύηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τα senior notes της τιτλοποίησης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φώτο: Shutterstock
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Eurobank έκανε αίτηση ένταξης τίτλων στο σχέδιο «Ηρακλής»

Τα δύο αιτήματα αφορούν στην παροχή εγγύησης από το Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας 1,655 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και τρίτη αίτηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πακέτο χρηματοδοτήσεων 750 εκατ. από τη Eurobank για τον τουρισμό

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κ. Βασιλείου, μαζί με το προηγούμενο πρόγραμμα που ενεργοποιήθηκε τον Μάιο του 2020, οι συνολικές χρηματοδοτήσεις θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κων. Βασιλείου: Η Eurobank θα στηρίξει κάθε βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο

Σειρά περιοδειών πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Eurobank, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν ζητήματα για τη χρηματοδότηση νέων επενδυτικών προγραμμάτων.