ΓΔ: 903.25 -0.08% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Revoil: Αύξηση 9,84% στα κέρδη προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου έκλεισαν με μικρή άνοδο 2,19% και ανήλθαν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στη γνωστοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το πρώτο εξάμηνο του 2021 προχώρησε η Revoil με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτή, καταγράφηκε άνοδος 9,84% στα κέρδη προ φόρων και αύξηση 2,19% της λειτουργικής κερδοφορίας της. Πιο ειδικά:

Ανοδικά κατά 9,84% έκλεισαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου REVOIL το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα €1,84 εκατ. έναντι €1,67 εκατ. το 2020, σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων καταναλώσεων η REVOIL με επιδόσεις στα πλαίσια της πορείας της αγοράς, διατήρησε τα μερίδιά της, ενισχύοντας την κερδοφορία της από τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους (κατά 14,7%), των εξόδων Διοίκησης και Διάθεσης και δευτερευόντως την επίδραση της ανόδου των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. 

Οι βελτιωμένες επιδόσεις του Ομίλου κατεγράφησαν σε μια περίοδο που η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών επηρεάστηκε από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσε η Ελληνική Πολιτεία μέχρι σχεδόν τα μέσα Μαΐου για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19. Η απαγόρευση/περιορισμός των μετακινήσεων αναπόφευκτα οδήγησε σε μείωση της ζήτησης σε καύσιμα κίνησης. 

Επίσης και η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα από το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο που είχε καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων λόγω των χαμηλών τιμών και της παράτασης της περιόδου εμπορίας του προϊόντος. 

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα € 291,24 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021 από € 299,51 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020 παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 2,76% αποτυπώνοντας την πτώση των πωλούμενων όγκων καυσίμων αλλά και την μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών των καυσίμων στο ίδιο διάστημα. Η μέση διεθνής τιμή του πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκε στα 65,1 δολ./βαρέλι έναντι 42,35 δολ./βαρέλι μέση τιμή το πρώτο εξάμηνο του 2020 εμφανίζοντας άνοδο 53,72%. 

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 331 εκατ. λίτρα έναντι 392 εκατ. λίτρα το 2020 εμφανίζοντας μείωση 15,6%. Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες κινήθηκαν χαμηλότερα, στις βενζίνες 9,7%, στο πετρέλαιο θέρμανσης 36,4%, στο marine 2,5% ενώ οριακές ήταν οι απώλειες στο πετρέλαιο κίνησης 0,6%. 

Το μικτό κέρδος του Ομίλου ανήλθε στα €11,93 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2021, μειωμένο κατά 5% συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €12,57 εκατ. της περσινής περιόδου. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου έκλεισαν με μικρή άνοδο 2,19% και ανήλθαν στα €5,5 εκατ. έναντι κερδών €5,38 εκατ. το Α’ Εξάμηνο του 2020. 

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ήταν σαφέστατα ενισχυμένο σε σύγκριση με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου. Πιο συγκεκριμένα τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 45,5% και τα κέρδη προ φόρων κατά 24,4%, διατηρώντας την θετική πορεία του Ομίλου REVOIL σε σύγκριση και με τα περσινά δεδομένα όπου οι αυξήσεις στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης ήταν αντίστοιχα στα EBITDA 43,4% και στα κέρδη προ φόρων 14% σε σύγκριση με το Ά τρίμηνο. 

Ο Όμιλος REVOIL σε ένα περιβάλλον μειωμένων καταναλώσεων συνέχισε απερίσπαστα το επιχειρηματικό του πλάνο, μειώνοντας περαιτέρω τα έξοδά του και το κόστος δανεισμού του καταφέρνοντας όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει την κερδοφορία του. Επιπρόσθετα στο Ά εξάμηνο της χρήσης προχώρησε σε αποπληρωμή Τραπεζικών Δανείων ύψους €3,3 εκατ. συνεχίζοντας δυναμικά και το τρίτο τρίμηνο με επιπλέον αποπληρωμές δανείων άνω των 4,5 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα στα πλαίσια της επέκτασής του Ομίλου στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ακολουθώντας το σχεδιασμό του για τη λειτουργία έργων ΑΠΕ ισχύος 60 μεγαβάτ (MW) σε ορίζοντα πενταετίας, έκανε τις πρώτες του κινήσεις για την συμμετοχή του στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου (3,34 MW – συμμετοχή 90%) και δύο αιολικών πάρκων (18MW και 13,2MW – συμμετοχή 75% και 50% αντίστοιχα). Για τον Όμιλο το τρίτο τρίμηνο της χρήσης εξελίσσεται σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, με την πορεία του τουρισμού να κινείται ικανοποιητικά και τη ζήτηση σταδιακά να επανέρχεται σε υψηλότερα επίπεδα ανεβάζοντας τις προσδοκίες για ένα συνολικά καλύτερο δεύτερο εξάμηνο.

Η πορεία του δευτέρου εξαμήνου εκτός από την εξέλιξη της πανδημίας στη Χώρα που θα καθορίσει τις αποφάσεις για την υιοθέτηση ή μη νέων περιοριστικών μέτρων θα επηρεασθεί και από τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο του Οκτωβρίου που συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες και την τιμή πώλησης του προϊόντος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση 55% των κερδών στο εννεάμηνο, ανήλθαν στα 5,36 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα επίσης κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο κλείνοντας μία ακόμα χρήση με σημαντική βελτίωση του συνόλου των μεγεθών της ενώ παράλληλα εξακολουθεί να μειώνει τον τραπεζικό της δανεισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση της κερδοφορίας παρά την πτώση των τιμών καυσίμων

Η μεγάλη πτώση των τιμών των καυσίμων έφεραν την μείωση των πωλήσεων της Revoil στα 560,5 εκατ. ευρώ. Αντίβαρο στις μειωμένες πωλήσεις βενζίνης και ναυτιλιακών καυσίμων, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coral: Αύξηση 60% στα κέρδη προ φόρων, στα 68 εκατ. το 9μηνο

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων καθώς και στην αύξηση κατά 6% του όγκου πωλήσεων λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακή μετάβαση, με ορίζοντα το 2030

Κάτω από αυτή την «ομπρέλα» βρίσκονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, τα πετροχημικά προϊόντα, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα, το υδρογόνο και σαφώς η απανθρακοποίηση.