ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Hellinikon
Πηγή: Lamda Development

Lamda Development: Συμφωνία με Eurobank και Πειραιώς για το Ελληνικό

Την επίτευξη συμφωνίας, με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, για τους βασικούς όρους χρηματοδότησης μέχρι το ποσό των 880 εκατ. ευρώ για το έργο στο Ελληνικό, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου έργου στο Ελληνικό.  Όπως ανακοίνωσε η Lamda Development υπήρξε συμφωνία με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς, για την χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης. Όπως σημειώνει η Lamda επετεύχθη καταρχήν συμφωνία με τις δύο τράπεζες για τους βασικούς όρους της χρηματοδότησης του έργου, μέχρι το ποσό των 880 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, «τρέχει» η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, ύψους έως 650 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της εκκίνησης τους έργου.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου στόχος της εταιρίας είναι η εκκίνηση των εργασιών να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Lamda Development

«Η Εταιρεία Lamda Development S.A. (η Εταιρεία), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού, ανακοινώνει την καταρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκ ευρώ (πλέον χρηματοδότησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), με τις τράπεζες Eurobank Ergasias S.A. και Πειραιώς S.A.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την υπογραφή των βασικών όρων χρηματοδότησης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Kλείδωσαν» οι όροι του δανείου στη Lamda για το έργο στο Ελληνικό

Μετά την επικαιροποίηση, το συνολικό ύψος του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ανέρχεται σε 1,16 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του δανεισμού περιλαμβάνεται ποσό ύψους 205 εκ. ευρώ που αφορά την κάλυψη δαπανών ΦΠΑ του έργου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τρ. Πειραιώς, συμφωνία με Lamda για απόκτηση γραφείων

Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης 5ετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.