ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία με πιστωτές για εξυγίανση της Folli Follie

Ο όμιλος Folli Follie αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα σχέδιο για τη λειτουργία του, ενώ προχώρησε στο άνοιγμα νέου εκπτωτικού πολυκαταστήματος Factory Outlet. Το «κουβάρι» των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Με μία συμφωνία εξυγίανσης να βρίσκεται προ των πυλών, ο όμιλος Folli Follie αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τις λεπτομέρειες που θα καθορίσουν την λειτουργία του στο μέλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατέληξε σε συμφωνία με τους βασικούς ομολογιούχους σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του ομίλου, συνολικού ύψους 430 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υποβολή της προς επικύρωση από το Πρωτοδικείο, κατά τα προβλεπόμενα από τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο όμιλος προχώρησε πριν λίγες ημέρες στο άνοιγμα ενός νέου εκπτωτικού πολυκαταστήματος Factory Outlet, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε τρία.

Επιπλέον, μετά την απώλεια της αντιπροσώπευσης των εμπορικών σημάτων των διεθνών ομίλων καλλυντικών και αρωμάτων Shiseido και Coty, καθώς και πληθώρας άλλων εμπορικών σημάτων, όπως Samsonite και Nike, ο όμιλος FF περιορίζεται στα δικά του σήματα, λειτουργώντας έξι multibrand καταστήματα με την επωνυμία Collective, σε Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα, διατηρώντας ακόμη τρία καταστήματα Links of London, με αβέβαιο ωστόσο μέλλον, καθώς η θυγατρική στην Αγγλία έχει τεθεί σε εκκαθάριση, καθώς και αδιευκρίνιστο αριθμό ομώνυμων καταστημάτων Folli Follie με εμπόρευμα σε προσφορά.

Κι ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο εξυγίανσης, η εταιρεία και στελέχη της βρίσκονται μπροστά σε νέα πρόστιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5 εκατ. ευρώ στον διευθυντή και μέλος του ΔΣ Chiu Chien Law, ύψους 2,5 εκατ. στον Γεώργιο Κουτσολιούτσο, 500.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie ΑΝΕΒΤΕ για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς, καθώς και πρόστιμο 3,000 ευρώ στην εταιρεία Triple A Experts Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Ταυτόχρονα, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο κατέχει το 0,96% των μετοχών της εταιρείας, ζητά με αγωγή που έχει ήδη καταθέσει εδώ κι έναν χρόνο -και ανανεώνει ώστε να μην καταπέσει η δίωξη- το ποσό των 12,34 εκατ. ευρώ. 

Η παρέμβαση του Υπερταμείου στη σημερινή συγκυρία σχετίζεται με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που θέτουν σε κίνδυνο την διεκδικούμενη αποζημίωσή -μεταξύ άλλων, προτείνεται το ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων-προϊόντων εγκλήματος που έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος μετά το πέρας 18 μηνών, χρονικό σημείο που συμπληρώνεται στην υπόθεση της Folli Follie στο τέλος του μήνα.

Εφόσον ισχύσει κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επιβληθούν μικρότερες ποινές στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, επιτρέποντας ενδεχομένως και την ανάκτηση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων. Η υπόθεση -οι συνεχείς καθυστερήσεις στην εκδίκασή της αλλά και η πιθανολογούμενη εμπλοκή στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- έχει πάντως προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών, καθώς αφορά στην αξιοπιστία της χώρας καθώς και στο κύρος του δικαστικού σώματος.

Στις δικαστικές εκκρεμότητες, τέλος, προστίθεται και η προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα αίτηση τριών ομάδων ζημιωθέντων επενδυτών, οι οποίοι έχουν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και στελεχών της για το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
kalogirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς αντιμετωπίζουν Jumbo - Μουστάκας τη διαταραχή στη διεθνή αγορά

Προετοιμασμένες οι μεγάλες αλυσίδες της αγοράς παιχνιδιών για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν βλέπουν σοβαρές ελλείψεις και ανατιμήσεις ενόψει των Χριστουγέννων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η άνοδος των ηλεκτρονικών πωλήσεων επανέφερε την H&M στην κερδοφορία

Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του εννεαμήνου υπήρξαν περίοδοι όπου 1.800 καταστήματα του ομίλου σε όλο τον κόσμο παρέμειναν κλειστά, οι πωλήσεις της H&M ενισχύθηκαν κατά 13% στις 142,1 δισ. σουηδικές κορώνες. Σε ποιες αγορές στοχεύει η εταιρεία.