Φώτο: Πειραιώς

Κόντρα ΟΤΟΕ – Τρ. Πειραιώς για 24 απολύσεις

Την έντονη αντίδραση της ΟΤΟΕ προκάλεσε η απόλυση 24 εργαζομένων της Τρ. Πειραιώς της μονάδας RBU που δεν μετακινήθηκαν στην Intrum. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες τονίζει η Πειραιώς.

Κόντρα «πρώτου μεγέθους», ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και την ΟΤΟΕ, ξέσπασε με αφορμή τις απολύσεις 24 εργαζομένων. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «ρήξη» και για ειλημμένη απόφαση, από την πλευρά της διοίκησης της Τράπεζας να προχωρήσουν οι απολύσεις. Μάλιστα, αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας «με αντικείμενο την πορεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εφαρμογής της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ, που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας, ο κ. Μεγάλου υποστήριξε ότι η Τράπεζα εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των 150 εργαζόμενων που παρέμειναν στην Τράπεζα».

Ήδη τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Ομοσπονδία να οργανώνει συναντήσεις με τα κόμματα σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τις απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, σειρά συναντήσεων στη Βουλή ως εξής:

  • στις 11.30 με την εκπρόσωπο και υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα Κυρία Εφη Αχτσιόγλου
  • στις 12.15  με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Κυρία Φώφη Γεννηματά
  • στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Επίσης,  αύριο Τετάρτη, στις 13.00 θα γίνει συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να ενημερώσει τα κόμματα για την υπόθεση, έτσι ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για να ανακληθούν οι απολύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «απαράδεκτες».

Από την ΟΤΟΕ έχει ξεκαθαριστεί ότι οποιαδήποτε σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση, για απολύσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων τους οποίους αυτή αφορά αποκλείει κάθε περιθώριο διαλόγου, αποτελεί μάλιστα αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις. 

Πειραιώς: Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες

Πηγές της Τράπεζας Πειραιώς υπογραμμίζουν ότι η τράπεζα επεξεργάστηκε και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων στην μονάδα της πρώην RBU. Τονίζουν ακόμα ότι υπήρξε αναλυτικός διάλογος και συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές με στόχο να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πηγές της τράπεζας διασφαλίστηκε το σύνολο των 1.300 θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο πρώην RBU στην Intrum Hellas, υπήρξε συμφωνία με την ΟΤΟΕ για τη διατήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δόθηκε μπόνους 5 μισθών και πρόσθετου πριμ μετάβασης και παραμονής στη νέα εταιρεία 4 μισθών, ενημέρωσε κάθε εργαζόμενο που επέλεξε να μην μεταφερθεί στη νέα εταιρεία τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης στον όμιλο, παρέτεινε την προθεσμία αποδοχής της μεταφοράς εργαζομένων στην Intrum Hellas, προσφέροντας δεύτερη ευκαιρία επιλογής και δημιούργησε πρόγραμμα αποχώρησης, ειδικά για τους εργαζόμενους του πρώην RBU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση ΟΤΟΕ - Νέας Δημοκρατίας για τις απολύσεις στην Τρ. Πειραιώς

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, μετά από σχετικό της αίτημα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με τις απομακρύνσεις 24 υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: «Βουτιά» άνω του 25%, ανησυχία για αύξηση κεφαλαίου

Ισχυρή πίεση στη μετοχή προκαλεί το σενάριο για αύξηση κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ, ενώ η αναστάτωση επεκτείνεται ευρύτερα στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με τον κλαδικό δείκτη να χάνει 9%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Εξετάζουμε διαφορές επιλογές για εξυγίανση ισολογισμού

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για αίτημα των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 800 εκατ. ευρώ η Τράπεζα επισημαίνει ότι θα ενημερώσει αρμοδίως το επενδυτικό κοινό εάν και εφόσον ληφθούν αποφάσεις.