ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς

Σε 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας  στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου προχωράει η ΟΤΟΕ ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράει η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς. Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας συνολικά στον κλάδο από 12:00 έως 15:15. Από το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των απεργών στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας και στις 13:30 στο Υπουργείο Εργασίας και νέα Τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας στις 14:00 της ίδιας ημέρας.

Με ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να «τιμήσει την υπογραφή της στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΠ και να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 συναδέλφων».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ: «Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα.

Ωστόσο η Διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί «τετελεσμένες» τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας στις δυο, μέχρι σήμερα, Τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους.

Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αφορούν όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους. Η ΟΤΟΕ κινητοποιήθηκε αμέσως, συντονίζοντας τον αγώνα με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου έστειλαν ήδη ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε νόμιμο μέσο!

Η Τράπεζα Πειραιώς που με τη στάση της απομονώνεται ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, μα και όλες οι Τράπεζες, που ενδεχομένως μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, πρέπει να λάβουν νέο, ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα. Οι απολύσεις, που με τόσες θυσίες αποτρέψαμε στην κρίση, είναι προκλητικές και απαράδεκτες στην ανάπτυξη!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη να «αποπλεύσει» είναι η «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: η πλωτή έκθεση»

Η Έκθεση θα «ταξιδέψει» σε περίπου 20 λιμάνια της νησιωτικής Ελλάδας το ιστιοφόρο εκπαιδευτικό σκάφος «Μάνια» του Ναυτικού Λυκείου του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», ευγενώς διατεθέν για τον σκοπό αυτό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στις τράπεζες την Δευτέρα 28 Μαρτίου προανήγγειλε η ΟΤΟΕ

Η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις και προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Στο διαδραστικό σύστημα, με χρήση του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΤΕ, παρουσιάζεται η ανατύπωση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», πλαισιωμένου από επιπλέον πολυμεσικό πληροφοριακό υλικό.