ΓΔ: 789.15 -0.29% Τζίρος: 36.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 37,26% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Revoil το 2021

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν για τον Όμιλο υψηλότερα στα 12,29 εκατ. ευρώ έναντι 10,61 εκατ. ευρώ το 2020.   

Άνοδο κατά 37,26% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Revoil το 2021 που ανήλθαν στα 5,01 εκατ. ευρώ έναντι 3,65 εκατ. ευρώ το 2020. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κερδοφορία ενισχύθηκε από την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια, τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, τη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε ο Όμιλος με τους προμηθευτές του και δευτερευόντως την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 674,25 εκατ. ευρώ το 2021 από 560,50 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3% λόγω της μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων, καθώς οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των προϊόντων του Ομίλου έκλεισαν με μικρή πτώση. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της μητρικής εταιρείας ανήλθαν στα 708,1 εκατ. λίτρα, έναντι 719,8 εκατ. λίτρα το 2020, εμφανίζοντας μικρή πτώση 1,63%. Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν άνοδο 3% περίπου, οι πωλήσεις marine 7%, ενώ απώλειες 2,16% εμφάνισαν οι πωλήσεις βενζινών και 14% οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.

αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν υψηλότερα στα 12,29 εκατ. ευρώ έναντι 10,61 εκατ. ευρώ το 2020. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους, ο Όμιλος έκλεισε με κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ από κέρδη 3,24 εκατ. ευρώ τη χρήση του 2020. Παράλληλα, ο Όμιλος μέσα στο 2021 προχώρησε σε καθαρή αποπληρωμή τραπεζικών δανείων ύψους 9,7 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια για το 2022

Το 2022 για τον Όμιλο έχει ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικά με αυξημένη ζήτηση σε καύσιμα κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης λόγω και του βαρύ χειμώνα τους πρώτους μήνες αλλά και τα οφέλη από την αποτίμηση των αποθεμάτων λόγω των υψηλών τιμών. Η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και ένα ευρύ κύμα ακρίβειας είναι ο αστάθμητος παράγοντας που δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει, ποιες θα είναι οι τελικές συνέπειες του πολέμου και πόσο θα επηρεαστεί η ζήτηση σε προϊόντα του Ομίλου. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον και για το υπόλοιπο της χρονιάς καθοριστική θα είναι σύμφωνα με τη REVOIL η πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες που αναμένονταν πριν τον πόλεμο και μετά την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19 εξαιρετική.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο Όμιλος REVOIL υλοποιεί το επιχειρηματικό του πλάνο και στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων του στο σύνολο των καταναλώσεων της αγοράς με την προσέλκυση νέων πρατηρίων στο δίκτυό του με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων των premium καυσίμων και των καυσίμων για τη βιομηχανία και τη ναυτιλία καθώς και στη συνέχιση της επέκτασής του σε έργα ΑΠΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνεται η Mytilineos στον τομέα των φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα των έργων ηλιακής ενέργειας και στις πέντε ηπείρους. Η συνολική δυναμικότητα του ώριμου διεθνούς χαρτοφυλακίου είναι της τάξεως των 2.396 MW.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ι. Μάργαρης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η χώρα να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες αποθήκευσης και να ενισχύσει τις διεθνείς διασυνδέσεις δημιουργώντας διαδρόμους μεταφοράς καθαρής ενέργειας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 100MW

Η Τράπεζα Πειραιώς διαχειρίζεται σήμερα το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με πράσινες χρηματοδοτήσεις άνω του 2,8 δισ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε έργα AΠΕ άνω των 2GW.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης: Προανήγγειλε αλλαγές στο επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι ΑΠΕ εξακολουθούν να είναι οι φθηνότερες πηγές ενέργειας σημειώνοντας πως το πλάνο για την ανάπτυξη τους παραμένει το ίδιο. Δεν αλλάζει το σχέδιο για απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2027.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αμερικανική Power Factors εξαγοράζει την ελληνική Inaccess

Η νέα εταιρία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της Inaccess με την Power Factors θα προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης εξυπηρετώντας πελάτες που αντιπροσωπεύουν ισχύ που ξεπερνά τα 200GW παγκοσμίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: 10ετής συμφωνία για πώληση ενέργειας από ΑΠΕ στη Χιλή

Τα τέσσερα έργα του χαρτοφυλακίου πρόκειται να αρχίσουν να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του 2023. Στα 2.326 MW, συνολική δυναμικότητα του διεθνούς χαρτοφυλακίου του Τομέα RSD της Mytilineos.