ΓΔ: 1414.51 0.09% Τζίρος: 65.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Noval Property

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί σταθερή δέσμευση της εταιρείας. Δέσμευση, η οποία δεν περιορίζεται στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων της, αλλά καθοδηγεί τη στρατηγική ανάπτυξή της.

Στόχος του απολογισμού είναι να παρουσιάσει το αποτύπωμα και τις επιδόσεις της επιχειρηματικής λειτουργίας της Noval Property στους τρεις πυλώνες: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG) ώστε να αποτελέσει βάση αναφοράς των επιδόσεων της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης βασίστηκε στα επικαιροποιημένα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards 2021) καθώς και τις συστάσεις της European Public Real Estate Association (EPRA) ως προς τις Βέλτιστες Πρακτικές Βιωσιμότητας (sBPR). Ο απολογισμός έχει αναπτυχθεί με την υποστήριξη του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημαντικό ορόσημο - απόδειξη της δέσμευσης της Noval Property για βιώσιμη ανάπτυξη και επιβεβαίωση των πολιτικών της για την εφαρμογή της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί και η έκδοση πράσινου ομολόγου το 2021 (εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών), το οποίο συνοδεύεται από συγκεκριμένους στόχους βελτίωσης της περιβαλλοντικής/ενεργειακής επίδοσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Το ομόλογο είναι ευθυγραμμισμένο με τις αρχές των πράσινων ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς (International Capital Market Association ICMA), και υποστηρίζει τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στην ανάπτυξη εγχώριων βιώσιμων επενδύσεων στην Κεφαλαιαγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Noval Property εφαρμόζει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενσωματώνοντας ανακυκλώσιμα υλικά, εγκαθιστώντας συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, και δημιουργώντας «πράσινες» στέγες και τοίχους, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό αναβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και παράλληλα βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτηρίων.

Με όραμα για πρόοδο στον τομέα της βιωσιμότητας ως μια δυναμική διαδικασία, η Noval Property έχει δεσμευτεί σε μια σειρά βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για την παρακολούθηση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων της.

Ο Παναγιώτης Καπετανάκος, διευθύνων σύμβουλος της Noval Property, δήλωσε σχετικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί σταθερή δέσμευσή μας στη Noval Property. Δέσμευση, η οποία δεν περιορίζεται στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων μας, αλλά καθοδηγεί τη στρατηγική ανάπτυξή μας και διέπει συνολικά τη λειτουργία μας, διαμορφώνοντας ανάλογα τις σχέσεις μας με τους συμμετόχους μας σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας μας. Η στρατηγική αυτή επιλογή σηματοδοτήθηκε από την έκδοση-ορόσημο του πρώτου πράσινου ομολόγου ύψους 120 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021. Ο πρώτος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημοσιεύουμε, αποτυπώνει τις δράσεις και τις επιδόσεις της εταιρείας μας για την περσινή χρονιά, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θέτει τους μελλοντικούς μας στόχους δεσμευόμενοι ότι θα εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά, ώστε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

O Γιώργος Καραπαναγιώτης, υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της Noval Property. Αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, την οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας για διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας μας και συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτηρίων μας, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει ως στόχο να λαμβάνουμε τη διεθνή πιστοποίηση LEED κατ' ελάχιστον στο επίπεδο "GOLD" ή BREEAM κατ' ελάχιστον στο επίπεδο Very Good για όλες τις επενδύσεις μας σε νέες κτηριακές υποδομές, καθώς και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος του χαρτοφυλακίου μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Χρηματοδότηση 10,5 εκατ. από την EBRD για «πράσινα» ακίνητα

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας σε βιώσιμα «πράσινα» ακίνητα, με στόχο την ενίσχυση της διαδικασίας περιορισμού του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα ακινήτων της χώρας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Η ΓΣ αποφάσισε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, εγκρίθηκε η αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1,00 ευρώ ανά έκαστη, κοινή, ονομαστική, μετά ψήφου μετοχή, σε 2,50 ευρώ ανά έκαστη, κοινή, ονομαστική, μετά ψήφου μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Στα 516 εκατ. η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων

Η εταιρεία έχοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής της, συνέχισε την ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, μεταξύ άλλων στους τομείς των γραφείων, logistics, και κατοικιών.