ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Σ. Κόκκαλης: Σχεδιασμός για εισαγωγή της Intalot Inc. σε Wall ή Nasdaq

Άμεσος στόχος η αύξηση της αξίας της θυγατρικής στις ΗΠΑ με νέα συμβόλαια. Μετά τον Μάρτιο του 2023 η μετοχή της Intralot θα βγει από το καθεστώς επιτήρησης στο ΧΑ. Τι δείχνει το πρώτο εξάμηνο για την πορεία του ομίλου

«Η αύξηση της αξίας της θυγατρικής στις ΗΠΑ μέσα από την ανάληψη νέων συμβολαίων είναι ο βασικός στόχος του ομίλου Intralot για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και την εισαγωγή της στο Nasdaq ή στη Wall Street». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του ελληνικού ομίλου.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα συζητήσουν με τους νέους συνεταίρους τους, την αμερικανική Standard General -που συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Intralot και είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος με 32,9%- για το πλάνο ανάπτυξης της θυγατρικής Intralot Inc στις ΗΠΑ, μιας πολλά υποσχόμενης αγοράς στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών στην οποία η Intralot Inc ήδη διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο. Σημειώνεται πως η Standard General που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τυχερών παιγνίων διαθέτει ήδη εισηγμένες εταιρείες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ

Το πλάνο ανάπτυξης και η εστίαση στο i-lottery

Το πλάνο ανάπτυξης του ομίλου αλλά και της Intralot Inc προβλέπει τη δημιουργία νέων προϊόντων και την εστίαση στο i-lottery. Oπως είπε ο αναπληρωτής CEO της Intralot κ. Χρυσόστομος Σφάτος όλοι είναι πλέον με ένα κινητό στο χέρι και εμείς θα πρέπει να  εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία που έχουμε για να προσφέρουμε στους παίκτες νέες εμπειρίες. Ιδίως στις ΗΠΑ το θεσμικό πλαίσιο τώρα γίνεται  πιο ευέλικτο και ανοίγουν οι αγορές με προοπτική η αξία της αγοράς του i-lottery από 1,5 δισ. δολ να φτάσει το 2027 σε 6 δισ. δολάρια. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος αναπτύσσει το PAM νέας γενιάς με βάση την αρχιτεκτονική του lotos-x, επανασχεδιάζει τη διαδικτυακή πύλη του i-lottery και αναπτύσσει αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Σφάτος αναφέρθηκε και στην επιτυχή ολοκλήρωση των συναλλαγών μετασχηματισμού του ομίλου. Δηλαδή, στην αύξηση κεφαλαίου 129,2 εκατ. ευρώ, στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Intralot Inc και στην αναχρηματοδότηση ομολογιών 254 εκατ. δολ στις ΗΠΑ με τη λήψη τραπεζικού δανεισμού που προσφέρει πολύ χαμηλότερα επιτόκια. Ο κ. Σφάτος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σχέση που «χτίζει» η θυγατρική στις ΗΠΑ με έξι τράπεζες και στην ανοιχτή γραμμή πίστωσης που εξασφάλισε ύψους 50 εκατ. δολαρίων η οποία δίνει «μεγάλη ευελιξία για νέα projects».

Μειωμένα τα κόστη το πρώτο εξάμηνο

Η Intralot αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου. Η διοίκηση αρκέστηκε να πει πως το κόστος δανεισμού θα είναι μειωμένο κατά 17%, τα λειτουργικά έξοδα μειωμένα κατά 23% και οι θετικές ταμειακές ροές ξεπέρασαν τα 116 εκατ. ευρώ.

Ερωτώμενος ο κ. Σφάτος για το πότε η μετοχή θα βγει από το καθεστώς επιτήρησης, αφού μετά την αύξηση τα ίδια κεφάλαια «γύρισαν» σε θετικά, διευκρίνισε πως απαιτείται η πιστοποίηση της μεταβολής από την ετήσια λογιστική κατάσταση του 2022, κάτι που δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από το Μάρτιο του 2023.

Ο κ. Κόκκαλης παίρνοντας το λόγο είπε πως ο διοίκηση βρίσκεται σε επαφή με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την επίσπευση της διαδικασίας αφού ουσιαστικά το πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων έχει λυθεί αλλά είναι δύσκολο να παρακαμφθεί η νομοθεσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Στοίχημα» Intralot στο i-lottery στις ΗΠΑ, τι θα κάνει για τον δανεισμό

Η απελευθερωμένη αγορά στοιχήματος στις ΗΠΑ έφερε πέρυσι τζίρο 200 εκατ. και EBITDA 75 εκατ. δολ., ενώ μεγάλη ανάπτυξη αναμένεται στις εφαρμογές κινητών. Άρχισε η διαδικασία για αναχρηματοδότηση του ομολόγου 356 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Η λογιστική «αρρυθμία» που κρατά σε επιτήρηση τη μετοχή της

Γιατί η αύξηση κεφαλαίου δεν έλυσε το πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων στη λογιστική κατάσταση 9μηνου. Καθησυχαστική η διοίκηση, αναφέρει πως το θέμα είναι καθαρά λογιστικό και θα βρεθεί σύντομα λύση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιntralot: Εξασφαλισμένη η αύξηση κεφαλαίου από Σ. Κόκκαλη και Standard General

Με την αύξηση η εταιρία αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα των αρνητικών κεφαλαίων, η μετοχή θα επανέλθει σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης ενώ η κεφαλαιοποίηση θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Η επόμενη μέρα, το ράλι της μετοχής και ο «γάμος» της Attica με ΑΝΕΚ

Συνεχίζει την πορεία της με νέα κεφάλαια η MIG μετά την κόντρα με τον Μ. Ηλιόπουλο. Προεξόφλησε... τα πάντα η θεαματική άνοδος της μετοχής. Ισχυρό ακτοπλοϊκό σχήμα δημιουργεί η Τρ. Πειραιώς με την ένωση Attica και ΑΝΕΚ.
LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Σκανάρει» η Ideal την αγορά για εξαγορές, εντόπισε έξι πιθανούς στόχους

Ευκαιρίες σε βιομηχανικό τομέα και πληροφορική, δυνατότητα άντλησης δανεισμού έως 70 εκατ. για χρηματοδότηση συμφωνιών. Αναμένεται αύξηση μεγεθών από τις λειτουργικές δραστηριότητες. Οι εκτιμήσεις για την αξία της μετοχές.