ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
autohellas
Φώτο: Autohellas

Autohellas: Αποφασίζει η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρείας, σε περίπτωση που κατά την αρχική συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό απαρτία η ΓΣ των μετόχων θα συνέλθει ξανά την 21 Οκτωβρίου 2022.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η Autohellas για να αποφασίσουν την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 48,62 εκατ. ευρώ με την μορφή μετρητών που αντιστοιχεί σε 1 ευρώ ανά μετοχή. Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σμφωνα με τον Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, καθώς και το άρθρο 10 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 21.09.2022 καλούνται οι μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 14η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ. η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της, σύμφωνα με το άρθρο 125 του Ν. 4548/2018, , προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ MONO: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το καθαρό ποσό των €48.624.764 με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών της Εταιρείας που εμπίπτουν στο άρθρο 48 ΚΦΕ και μέρους του αποθεματικού αποτελεσμάτων (κερδών) εις νέο με αύξηση της ονομαστικής αξίας έκαστης μετοχής κατά ένα (1) ευρώ ανά μετοχή και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των €48.624.764 με μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης μετοχής κατά ένα (1) ευρώ και επιστροφή μετρητών στους μετόχους. Τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Σε περίπτωση που κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό απαρτία και εξ’ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την 21 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει.

Σε περίπτωση τυχόν επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης, ενώ και αυτή θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των μετόχων από απόσταση σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Καταστατικού είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου, χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων. Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής των μετόχων στη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης ή επιστολικής ψήφου, παρέχονται παρακάτω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Ρεκόρ κερδοφορίας στο α' εξάμηνο με άλμα 74% στα 29,4 εκατ.

Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στα 351,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 13,8% . Στα 48.000 αυτοκίνητα ο απασχολούμενος στόλος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διακρίθηκε ξανά ως «True Leader» από την ICAP

Η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διευρύνει τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

Η εταιρεία ενισχύει τον στόλο της με τη νέα κατηγορία οχημάτων, τα ηλεκτρικά scooters εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων και απαντώντας στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο «πράσινες» μετακινήσεις.