ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines.

Aegean: Έχει μεταφέρει πάνω από 10 εκατ. επιβάτες μεταξύ Ελλάδας -Γαλλίας

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημ. Γερογιάννης το 2023 η εταιρεία θα συνδέει την Ελλάδα με 9 πόλεις της Γαλλίας, ενώ θα μεταφέρει Γάλλους τουρίστες σε Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας έχει μεταφέρει η αεροπορική εταιρία Aegean τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης, στην παρέμβαση του στο συνέδριο των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων της Selectour, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Μάλιστα στάθηκε στην σημασία που έχει η γαλλική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι η Aegean δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία.

Αφού υπογράμμισε ότι η Aegean συνεργάζεται με τον ΕΟΤ διαχρονικά και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η αεροπορική εταιρία προκειμένου να προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. «Μια ταξιδιωτική εμπειρία “ φιλοξενίας”, αντίστοιχη της κουλτούρας φιλοξενίας της χώρας, των ανθρώπων μας και του πολιτισμού μας», υπογράμμισε ο κ. Γερογιάννης.

Για το 2023 η Aegean θα συνδέει την Ελλάδα με 9 πόλεις της Γαλλίας, ενώ οι 3 πόλεις που θα προσγειώνονται τα αεροσκάφη της ελληνικής εταιρίας, μεταφέροντας επισκέπτες από την Γαλλία, θα είναι η Αθήνα, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη. Αναφορικά τέλος με τον στόλο των νέων σύγχρονων αεροσκάφων που έχει η Aegean, ο κ. Γερογιάννης τόνισε ότι στον υπάρχοντα στόλο των νέων Airbus neo, που ήδη ανέρχεται σε 19 αεροσκάφη, το 2023 θα προστεθούν άλλα 9, ενώ το 2026 ο συνολικός στόλος των εν λόγω αεροσκαφών θα φτάσει τα 46.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγοράζει με 85,4 εκατ. ευρώ τα warrants του Δημοσίου η Aegean

Σε Γενική Συνέλευση θα προχωρήσει η αεροπορική εταιρεία ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες εντός του 2023. Στα 11,43 ευρώ ανά μετοχή υπολογίζεται η μέση σταθμισμένη τιμή των 60 ημερών διαπραγμάτευσης.
Aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: «Απογειώθηκε» στα 678,1 εκατ. ο τζίρος με άνοδο 51% στο α' εξάμηνο

Στα 37,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη, ενώ η αύξηση στην επιβατική κίνηση προήλθε κυρίως από το δίκτυο του εξωτερικού όπου σημειώθηκε άνοδος 52% από την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
aegean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο δρομολόγιο της Aegean θα διασυνδέει απευθείας Σκόπια με Σαράγεβο

Η εταιρεία θα διασυνδέει τις δυο πρωτεύουσες με αεροσκάφος ATR72 600, και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Βραβεύτηκε ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική στην Ευρώπη

Κορυφαίες διακρίσεις για την ελληνική αεροπορική εταιρεία που εκτός τον τίτλο της « περιφερειακής πρωταθλήτριας Ευρώπης» βρίσκεται και μεταξύ των καλύτερων εταιρειών για το πλήρωμα καμπίνας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γερογιάννης (Aegean): Oι προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

«Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η κοινή προσπάθεια για αξιοποίηση των εσόδων από τον τουρισμό, για τη δημιουργία υποδομών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και υπηρεσιών», τόνισε ο CEO της Aegean.