ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Στις 13 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για Attica, με 10% ο Μ. Ηλιόπουλος

Η σημερινή συνέλευση δεν συγκέντρωσε απαρτία και παρατείνεται η αγωνία σχετικά με τη λήψη της απόφασης για τη μεταβίβαση του 74,39% της Attica Group.

Με τη μετοχή της MIG να κερδίζει και σήμερα στο ΧΑ πάνω από 20%, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας αλλά δεν συζητήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το επίμαχο θέμα της μεταβίβασης του ποσοστού που κατέχει η MIG στην Attica (79,38%) προς τη Strix Holdings με αντάλλαγμα τα δάνεια 443 εκατ. ευρώ της MIG που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Strix

To θέμα θα συζητηθεί μαζί με το reverse split των μετοχών, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και τα stock option (δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία και για αυτά τα θέματα) στην επαναληπτική γενική συνέλευση στις 13 Φεβρουαρίου.

Στη συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 43,67% του μετοχικού κεφαλαίου και εγκρίθηκαν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε MIG Συμμετοχών, η δυνατότητα μείωσης των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 5 ώστε τα μέλη να κυμαίνονται από 5 έως 15 και η αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών του ΔΣ.

Δεδομένου ότι το 23% των παρευρισκομένων καταψήφισαν τα παραπάνω θέματα προκύπτει ότι η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajets που διαφωνεί με τη μεταβίβαση της Attica στην Strix μαζί με κάποιους μικρομετόχους που συντάσσονται με το πλευρό του ελέγχουν τουλάχιστον  10% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 31,7% του μετοχικού κεφαλαίου.

Oπότε η αγωνία παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε οι  δύο αντιμαχόμενες πλευρές, η Τράπεζα Πειραιώς και η Ratio Holdings του κ. Ηλιόπουλου θα έχουν τη δυνατότητα να ανασυνταχθούν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό μετοχών. 

Προς το παρόν, στη μετοχική αυτή μάχη η Πειραιώς έχει σαφές προβάδισμα με το 31,7% που ελέγχει. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο «πόλεμος» στη MIG από τον Μ. Ηλιόπουλο: Ποια η στρατηγική του εφοπλιστή

Ο γνωστός ακτοπλόος αναμένεται να οδηγήσει σε αναβολή τη σημερινή συνέλευση, καθώς διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις στη συγχώνευση Αttica - ΑΝΕΚ. «Μάχη» γοήτρου για την Τράπεζα Πειραιώς.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Η αποτίμηση των 559 εκατ. και οι νέοι στόχοι με την ΑΝΕΚ

MIG και Πειραιώς είχαν δεχτεί προσφορά 300 εκατ., ενώ με τη μεταβίβαση στη Strix Holdings η αποτίμηση ανεβαίνει στα 559 εκατ. Το deal με την ΑΝΕΚ δημιουργεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου διεθνώς. Τι σημαίνει για τους μετόχους.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Η επόμενη μέρα, το ράλι της μετοχής και ο «γάμος» της Attica με ΑΝΕΚ

Συνεχίζει την πορεία της με νέα κεφάλαια η MIG μετά την κόντρα με τον Μ. Ηλιόπουλο. Προεξόφλησε... τα πάντα η θεαματική άνοδος της μετοχής. Ισχυρό ακτοπλοϊκό σχήμα δημιουργεί η Τρ. Πειραιώς με την ένωση Attica και ΑΝΕΚ.