ΓΔ: 1221.22 -1.21% Τζίρος: 42.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα αναβολή για τις 3 Μαρτίου για τη Γενική Συνέλευση της MIG

Την αναβολή ζήτησε η πλευρά του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου προκειμένου να ενημερωθεί για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την εταιρεία και τη συναλλαγή για την Attica Group.

Την αναβολή της λήψης απόφασης για τη μεταβίβαση του 79,38% της, Αttica Group που κατέχει η ΜΙG στη Strix Holdings με αντάλλαγμα δάνεια της ΜΙG  443,8  εκατ. ευρώ που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Strix ζήτησε η πλευρά του εφοπλιστή Μ. Ηλιόπουλου που διαθέτει το 10,69% της ΜΙG. H νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου.

Η συνέλευση είχε  απαρτία 42,23% και μπορούσαν να συζητηθούν και τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης (η μεταβίβαση της Attica, το reverse split και η μείωση μετοχικού κεφαλαίου για απαλοιφή ζημιών)  αν δεν είχε ζητηθεί η αναβολή. Η αναβολή εκ μέρους της πλευράς Ηλιόπουλου αφορούσε και τα αλλά δύο θέματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΙG κ. Γιώργος Ευστρατιάδης ανέλυσε στην εισήγηση του τα οφέλη που θα έχει για τη ΜΙG η παραπάνω συναλλαγή. Επίσης  το προεδρείο απαντά αυτήν την ώρα στα ερωτήματα που είχε θέσει η πλευρά Ηλιόπουλου για τη συναλλαγή, τα  οποία θα τα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί στην επόμενη συνέλευση στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για τη MIG, ενώ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, μέσω αγορών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει ήδη στην κατοχή της το 52,81% της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τη βιομηχανική επένδυση της Intertrade Hellas

Ο CEO της Τρ. Πειραιώς Χ. Μεγάλου τόνισε την σημασία εμβληματικών έργων στην χώρα και αναφέρθηκε στην στρατηγική απόφαση της Τράπεζας να στηρίζει τα βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού έναντι της Τρ. Πειραιώς

Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται περίπου σε 17 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του συνόλου του δανεισμού παρατάθηκε κατά 3 έτη. Tο ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 1,5% ετησίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Στο 31,19% η έμμεση συμμετοχή της Πειραιώς Financial Holdings

Το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της νεοσυσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία» ανήλθε του ορίου του 25%, ενώ το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της μητρικής εταιρίας παρέμεινε αμετάβλητο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μεγάλου: Μπορεί να καλυφθεί το επενδυτικό κοινό των τελευταίων 10 ετών

Ο διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως οι τράπεζες μπορούν να φέρουν και ιδιωτικά κεφάλαια και σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς πόρους να χρηματοδοτηθούν οι σωστές επενδύσεις στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Θα συμμετέχει στο Business Growth Fund

Μέσω της συνεργασίας της με την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει χρηματοδοτήσεις με ελκυστικούς όρους που περιλαμβάνουν 40% άτοκη χρηματοδότηση από την ΕΑΤ και δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου κατά 3% για τα δύο πρώτα έτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 17 εκατ. της εταιρείας Natech στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου, συνολικού ποσού 17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων 10,6 εκατ., από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και 6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς