ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Prosperty Solutions: Δυναμική επέκταση και νέος κύκλος χρηματοδότησης

Η ελληνική τεχνολογική πλατφόρμα ακινήτων οδεύει προς νέο γύρο χρηματοδότησης εντός του έτους που θα υπερβεί τα κεφάλαια που έχει αντλήσει μέχρι σήμερα, μάλιστα η νέα χρηματοδότηση αναμένεται να βοηθήσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές.

Σε τροχιά δυναμικής επέκτασης κινείται η ελληνική startup, Prosperty Solutions. Έχοντας αντλήσει από την ίδρυσή της το 2020 κεφάλαια ύψους 7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότες μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi, η ελληνική τεχνολογική πλατφόρμα ακινήτων οδεύει προς νέο γύρο χρηματοδότησης εντός του έτους που θα υπερβεί τα κεφάλαια που έχει αντλήσει μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο & συνιδρυτή της εταιρείας, Αντώνη Μαρκόπουλο, η νέα χρηματοδότηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας που σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές εκτός ελληνικών συνόρων καθώς και την ένταξη στην πλατφόρμα νέων ακινήτων για πώληση ή μίσθωση. Συγκεκριμένα, η Prosperty Solutions έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της στην αγορά της Κύπρου συνεργαζόμενη με τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στον χώρο των ακινήτων στο νησί. Παράλληλα διερευνά νέες αγορές που έχουν αντίστοιχες ανάγκες μιλώντας με μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια είτε «κόκκινων» δανείων είτε ακινήτων όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Η ελληνική startup σχεδιάζει εντός του έτους να ανοίξει στις δύο παραπάνω χώρες γραφεία τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, η Prosperty διευρύνει τις υπηρεσίες της με ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν, λειτουργώντας ως ψηφιακός διαμεσολαβητής για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, συνεργαζόμενη με τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες. Οι επισκέπτες της πλατφόρμας σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου από μία ή περισσότερες τράπεζες ανεξαρτήτως εάν τελικά αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία. Μάλιστα, θα μπορούν ηλεκτρονικά να υποβάλλουν στην πλατφόρμα τα απαραίτητα έγγραφα και στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση ενός ελέγχου, να λαμβάνουν την προέγκριση, την οποία θα προσκομίζουν στην εκάστοτε τράπεζα προκειμένου να προχωρήσουν η εκταμίευση του στεγαστικού δανείου. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, στη πλατφόρμα είναι αναρτημένα πάνω από 4.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο με στόχο τον πενταπλασιασμό τους την επόμενη πενταετία. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δέχεται μηνιαίως επισκέψεις από περίπου 200.000 χρήστες, μηνιαίως ενώ σε μια διετία έχουν πουληθεί πάνω από 400 ακίνητα. 

Η Prosperty Solutions διαθέτει καινοτόμο οικοσύστημα ψηφιακών λύσεων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι θεσμικοί επενδυτές ακινήτων και οι Sevicers NPL/REO. Επίσης, χρησιμοποιεί τις πλέον καινοτόμες τεχνολογικές λύσης και λήψης αποφάσεων με χρήση προηγμένων δεδομένων για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων και των αποδόσεων των χαρτοφυλακίων. Ξεκίνησε ως Operator στις αρχές του 2020 και απέκτησε ίδια εμπειρία στην διαχείριση και αγοραπωλησία ακινήτων. Μέσω διαρκών βελτιώσεων, ανέπτυξε αποτελεσματικά πλαίσια λειτουργίας αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, δεδομένων και αναλύσεων για τη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού τρόπου διαχείρισης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας σε μεγάλη κλίμακα. Η καινοτόμος startup εντόπισε ότι οι προκλήσεις ήταν αντίστοιχες και σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα και για τους θεσμικούς επενδυτές ακινήτων και τους Sevicers NPL/REO REO, οι οποίοι διαχειρίζονται χιλιάδες ακίνητα σε διαφορετικές γεωγραφίες και στάδια ωρίμανσης.

Η Prosperty Solutions δημιουργήθηκε ως η πρώτη ψηφιακή one-stop-shop για Θεσμικούς Επενδυτές Ακινήτων και οι Sevicers NPL/REO, παρέχοντας καινοτόμες ψηφιακές πλατφόρμες, δεδομένα αγοράς, επαγγελματικές υπηρεσίες και επενδυτικές συμβουλές για την απλοποίηση, τον εξορθολογισμό και την επέκταση των δυνατότητων διαχείρισης χαρτοφυλακίων ακινήτων.

Η βασική λύση που προσφέρει η Prosperty Solutions είναι το Prosperty Operating System (OS), η πιο προηγμένη end-to-end Enterprise SaaS Platform για διαχείριση θεσμικών χαρτοφυλακίων ακινήτων. Πρόσθετες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες της εταιρίας περιλαμβάνουν το Prosperty TechAgent, το Prosperty Servicing, το Prosperty Datalytics, το Prosperty Finance και το Prosperty Smart Investments, όλα σχεδιασμένα για την αυτοματοποίηση και υποστήριξη της εμπειρίας ακινήτων από την ανάλυση δεδομένων, τη διαδικασία χορήγησης ψηφιακών δανείων μέχρι και την εμπορική αξιοποίησης των ακινήτων αυτών.

Η Prosperty Solutions είναι ήδη αξιόπιστος συνεργάτης κορυφαίων διεθνών θεσμικών επενδυτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμβούλων, μεταξύ άλλων η doValue, Pimco, Cepal, Intrum, η ΕΤΕ, η ΕΥ και η EOS, βοηθώντας τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των χαρτοφυλακίων τους και να επιτύχουν μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Errikos-Arones-Hellenic Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Properties: Νέα επένδυση 15 εκατ. για ανάπλαση κτιρίου γραφείων

Πρόκειται για ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο στον Ταύρο, πολύ κοντά στον σταθμό της γραμμής 1 του μετρό στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο κτίριο γραφείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος Cordia του Ν. Καραμούζη απέκτησε την εταιρεία καθαρισμού Imagin

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης του Ομίλου CORDIA, του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακινήτων, Εγκαταστάσεων και Υποδομών στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Στα 300 εκατ. ευρώ φτάνει η εσωτερική λογιστική αξία

Η εικόνα του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Ομίλου σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο την 31η.12.2023, περιλαμβάνει δεκατρία ακίνητα με συνολική αξία αποτίμησης της εύλογης αξίας αυτών που ανέρχεται στα 484 εκατ. ευρώ.