Φώτο: Shutterstock

Αναθεωρημένη πρόταση από Folli Follie σε ομολογιούχους

Σχέδιο αναδιάρθρωσης ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και θα ζητηθεί, τις επόμενες εβδομάδες, η συγκατάθεση των ομολογιούχων.

Αναθεωρημένη πρόταση οικονομικής αναδιάρθρωσης θα υποβάλει στους ομολογιούχους η Folli Follie και θα απευθύνει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πρόσκληση με την οποία θα τους καλεί να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Ειδικότερα, από την εταιρεία ανακοινώθηκε 

  • «Η έναρξη μιας αναθεωρημένης πρότασης για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου (η "Αναδιάρθρωση"). Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενες ανακοινώσεις, η Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών και κατόχων χρεογράφων Schuldschein.
  • Η Εταιρεία, σε συνεργασία με τους συμβούλους της, ανέπτυξε τον Νοέμβριο του 2019, μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης και το αντίστοιχο Φύλλο Αναδιάρθρωσης και κατέληξε σε συμφωνία κατ' αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου. Η Εταιρεία, μαζί με τους συμβούλους της, εργάζεται για τη σύνταξη των απαιτουμένων εγγράφων για την εφαρμογή του Φύλλου Αναδιάρθρωσης.
  • Η Εταιρεία θα ανακοινώσει στις επόμενες εβδομάδες Πρόσκληση Συγκατάθεσης (Consent Solicitation) για τα χρεόγραφα 2019 και 2021, ώστε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα επίπεδα έγκρισης, η Εταιρεία θα έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να υποστηρίξει την υποβολή ενός Σχεδίου Εξυγίανσης. Το Φύλλο Αναδιάρθρωσης λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων και στοχεύει στην επίτευξη της απαιτούμενης επιχειρησιακής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωσης για να εξασφαλίσει τη συνεχή βιωσιμότητά της».

Υπενθυμίζεται ότι ματαιώθηκε η πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων 2018 και αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή της. Επίσης, αναμένεται το επόμενο διάστημα η δικαστική απόφαση επί του αιτήματος πτώχευσης, που έχουν υποβάλει πιστωτές της εταιρείας και συζητήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli Follie

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, για 11 ώρες, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Σήμερα η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η Ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το α' τρίμηνο του 2018. Κατά του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων εκτός της εταιρίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Την Τρίτη η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχεια της από 31 Οκτωβρίου 2019 (εξ αναβολής) Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατά την οποία η μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν την αναβολή της συνέλευσης στις 31 Ιανουαρίου 2020.