ΓΔ: 1448.59 0.12% Τζίρος: 3.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Πηγή ΑΠΕ.

Ο ΣΕΒ βρήκε τον «Βαρουφάκη» του, η πράσινη μετάβαση και ο Ολυμπιακός ενώνει

Η επιστολή της Ι. Τσέτη για τις εκλογές στον ΣΕΒ, ο προβληματισμός για την πράσινη μετάβαση, πώς είδαν τον Ολυμπιακό Παπανδρέου, Τσίπρας και Ρουσόπουλος, τα projects του Κόκκαλη, τα φθηνά και εύκολα δάνεια και οι άφαντοι δανειολήπτες.

Η χθεσινή επιστολή της υποψηφίας προέδρου του ΣΕΒ, Ιουλίας Τσέτη, επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί από όσους παρακολουθούν στοιχειωδώς πιο συστηματικά τα τεκταινόμενα στον ΣΕΒ, είχαν αντιληφθεί εδώ και αρκετό καιρό: ότι οι εκλογές του ΣΕΒ εκφυλίζονται σε μια... βαρουφάκια κατάσταση υπέροχης αντισυστημικής επανάστασης! Διότι, μεταξύ των πολλών άσχετων με το θέμα της επιστολής (εξ αποστάσεως ψήφο), μεγαλόστομων διακηρύξεων («ο δικός μας, ο Σύγχρονος ΣΕΒ, αποτελεί κοιτίδα πρωτοπορίας και δράσεων για την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διττή μετάβαση και τα οφέλη της τεχνολογίας στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» ), η κ. Τσέτη υπογράμμιζε ότι αν δεν γίνει αυτό που ζητά «δύναται να εγείρει θέματα αμφισβήτησης περί της αυθεντικότητας της ψηφοφορίας». Τουτέστιν, αν οι εκλογές δεν γίνουν με τον τρόπο που προτείνει η κ. Τσέτη, τότε μπορεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Δικαίωμά της βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στα 117 χρόνια της ιστορίας του ΣΕΒ. Καθόλου τυχαία, η πρόταση Τσέτη για την εξ αποστάσεως ψήφο καταψηφίστηκε από 24 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ ενώ η ίδια απείχε. Δηλαδή, δεν ήταν ούτε καν μόνη της.

-- Το καλύτερο όμως της επιστολής η κ. Τσέτη μας το κράτησε για το τέλος, το οποίο μάλλον επιβεβαιώνει μια ακόμη φήμη: ότι έχει μεγάλη αδυναμία στα δικαστήρια. «Εν αναμονή της άμεσης απαντήσεώς σας δεδομένου του σύντομου χρόνου διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής μας Συνέλευσης την 18η Ιουνίου 2024, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», σημειώνει στην επιστολή η κ. Τσέτη. Οπότε, ο κ. Παπαλεξόπουλος και τα άλλα μέλη καλό είναι να προετοιμάζονται…

-- Πολλά είναι τα επικοινωνιακά παράδοξα που συνοδεύουν την υποψηφιότητα της κ. Τσέτη. Εμφανίζεται ως πολέμια του «κράτους των Αθηνών» και της λειτουργίας του ΣΕΒ ως κλειστού κλαμπ, όντας η ίδια Αθηναία, επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς και η οποία αναδείχθηκε στον ΣΕΒ σε θέσεις ευθύνης χωρίς κάποιες εκλογικές διαδικασίες. Αξιοσημείωτο επίσης ότι δηλώνει «ακαδημαϊκός» όταν το μοναδικό της ακαδημαϊκό επίτευγμα είναι ότι ανακηρύχθηκε το 2022 Επίτιμη Διδάκτορας του ΕΚΠΑ.


Ο Ολυμπιακός φέρνει συναίνεση

Μεγάλη ημέρα χθες για τον Ολυμπιακό αλλά και την Ελλάδα. Ωστόσο, κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους ο τελικός του Europa Conference League τους βρήκε στο εξωτερικό λόγω δικών τους… ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Αυτό φυσικά δεν τους πτόησε να αναζητήσουν πάση θυσία τρόπο για να παρακολουθήσουν ακόμα και στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Φιορεντίνα. Τι και αν προέρχονται από τρία διαφορετικά κόμματα, τι και αν υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, αυτό δεν εμπόδισε τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και για 90 λεπτά να «αγνοήσουν» τους συναδέλφους τους του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο μακρινό Όσλο στο όνομα της θεάς μπάλας!  Μάλιστα, για το πρώτο ημίχρονο επιστράτευσαν τα δεδομένα από το κινητό του Αλέξη Τσίπρα για να συνδεθούν ζωντανά με το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ το δεύτερο ημίχρονο επέλεξαν να το απολαύσουν σε μια μπυραρία της νορβηγικής πρωτεύουσας, με τον Θ. Ρουσόπουλο να πανηγυρίζει στο τέλος ανάμεσα σε δύο… Παναθηναϊκούς!


Αγωνία για την πράσινη μετάβαση

Έκδηλη ήταν η αγωνία παραγόντων της κυβέρνησης, του τραπεζικού τομέα και των επιχειρήσεων για την κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στην οικονομία, κατά τη χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Το κλίμα στο κέντρο της οικονομίας». Πιθανότατα όλοι οι ομιλητές θα προσυπέγραφαν την τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την απάντηση που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στις νέες προσκλήσεις. Όπως τόνισε, «όσο προχωρεί η ενοποίηση και αυξάνεται ο συντονισμός των πολιτικών στη Νομισματική Ένωση, με τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής Ένωσης Κεφαλαιαγορών και την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ανθεκτικότητα της οικονομίας της ζώνης του ευρώ και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος στις τρέχουσες προκλήσεις και τις μελλοντικές διαταραχές». Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη επιτάχυνσης της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών και της τραπεζικής ένωσης, σημειώνοντας πάντως ότι για την τραπεζική ένωση γίνεται συνεχώς συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, άφησε αιχμές για την έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πράσινη μετάβαση, κάτι που έχει αντανάκλαση και στον σχεδιασμό της εθνικής μας πολιτικής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy, Ανδρέας Σιάμισιης, υπογράμμισε ότι η πράσινη μετάβαση απαιτεί μεγάλες επενδύσεις, γι' αυτό και οι τράπεζες και οι επενδυτές χρειάζονται σαφές πλαίσιο, που δεν θα αλλάζει κάθε τρία - τέσσερα χρόνια.


Τα projects του Σ. Κόκκαλη

Στη χθεσινή συνέλευση της Intracom Holdings, όπου και ανακοινώθηκε και το deal με την Ευρώπη Ασφαλιστική, στο πάνελ ήταν και ο ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής, κ. Ν. Μακρόπουλος. Σε κάποια στιγμή, ο Σωκράτης Κόκκαλης απαριθμούσε τα καινούργια projects της Intracom, όπως η μεταφορά του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι, η επέκταση συνεργασίας με την Intralot, ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου ακινήτων, οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στα νησιά κ.α. Εκεί ακριβώς πετάχτηκε ο κ. Μακρόπουλος και απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη του είπε: «Πρόεδρε μόνο αυτά να ασφαλίσω η κερδοφορία της Ευρώπης θα απογειωθεί». Στην παρουσίαση της ασφαλιστικής, ο κ. Μακρόπουλος επισήμανε ότι είναι μία από τις δύο στην Ελλάδα (η άλλη είναι η Ineramerican) που μπορεί και εκδίδει εγγυητικές επιστολές. Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής της Ευρώπη Ασφαλιστική, με τη βοήθεια της Intracom και τη δυναμική που θα αποκτήσει ο νέος όμιλος, θα επιδιώξουν τη δραστηριότητα αυτή να την επεκτείνουν και στο εξωτερικό.


Όλο και καλύτερα η Motor Oil

Ακόμη καλύτερη εικόνα θα έχει η Motor Oil το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επειδή πέρυσι είχαν γίνει εργασίες συντήρησης στη μονάδα και η σύγκριση ξεκινά από χαμηλή βάση. Στη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η διοίκηση ανέφερε πως η αύξηση του δανεισμού το πρώτο τρίμηνο είναι συγκυριακή, λόγω της εξαγοράς της Άνεμος αλλά και των τελευταίων δόσεων του φόρου αλληλεγγύης. Για την αδυναμία αύξησης της παραγωγής το πρώτο τρίμηνο τόνισαν πως οφείλεται στη δυσκολία εύρεσης κάποιων τύπων αργού πετρελαίου. Τα περιθώρια διύλισης υποχωρούν ελαφρά το δεύτερο τρίμηνο αλλά ανεβαίνουν τα περιθώρια στη βενζίνη. Για την εξαγορά της Ηλέκτωρ, η διοίκηση της Motor Oil υποστήριξε πως «κουμπώνει» με τις άλλες θυγατρικές στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας (Thalis, Verd) και εκτίμησε πως η αποδοτικότητα της επένδυσης θα είναι σημαντική. Το capex για το σύνολο του 2024 σε επίπεδο ομίλου θα ανέλθει στα 340 εκατ. ευρώ.


Οι servicers και οι άφαντοι οφειλέτες

Ρυθμίσεις, ρυθμίσεις και… ρυθμίσεις: Αυτό είναι το τρίπτυχο για τους servicers, που επιδιώκουν να αποφύγουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών, όπως επανέλαβε ο Τάσος Πανούσης, διευθύνων σύμβουλος της doValue και πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια & Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ), μιλώντας στο NPL Greece. Η σχέση ρυθμίσεων και πλειστηριασμών ως τώρα, όπως είπε, είναι 80% - 20%, ενώ ήδη έχουν γίνει ρυθμίσεις οφειλών ύψους 40 δισ. ευρώ και φέτος εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει τα 5 δισ. ευρώ. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα που προκαλεί σοβαρούς πονοκεφάλους στους servicers και το οποίο σημείωσε με έμφαση ο κ. Πανούσης: Οι άφαντοι δανειολήπτες. Όπως τόνισε, σήμερα με τους μισούς οφειλέτες δεν έχουν επαφή οι servicers τους τελευταίους 12 μήνες. «Από τους 100, στους 50 δεν έχουμε τα σωστά στοιχεία», όπως εξήγησε, επειδή δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στις βάσεις δεδομένων. «Είναι κρίσιμο να τους βρούμε και να τους προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις. Όσο περισσότερους βρούμε, τόσο λιγότερες νομικές ενέργειες θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε.


Φθηνά και... εύκολα δάνεια για μικρομεσαίες

Πολύ σύντομα ενεργοποιείται και πάλι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για φθηνά δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα δάνεια από το Ταμείο Ρευστότητας είχαν γίνει ανάρπαστα πέρυσι, υποχρεώνοντας το υπ. Οικονομικών και την Αναπτυξιακή Τράπεζα να ανοίξουν δύο φορές την πλατφόρμα για αιτήσεις, αφού τα 600 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά διαθέσιμα εξαντλήθηκαν τον Μάιο μέσα σε ελάχιστο χρόνο και διατέθηκαν άλλα 125 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Το πρόγραμμα αυτό είχε μεγάλη επιτυχία γιατί ήταν το πιο εύκολο για τις ΜμΕ: καλύπτει τις ανάγκες για κεφάλαια κίνησης και όχι για επενδύσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η απαίτηση, για παράδειγμα, για κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της HDB, Γιώργος Ζαββός, στο περιθώριο της υπογραφής των 12 Επιχειρησιακών Συμφωνιών με τις συνεργαζόμενες εμπορικές τράπεζες για το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, το νέο πρόγραμμα «θα φύγει σαν το νερό». Όπως είπε θα βοηθήσει σημαντικά επιχειρήσεις ειδικά σε δοκιμαζόμενες περιοχές, όπως η Θεσσαλία. Καλό θα είναι πάντως, όπως ειπώθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου από άλλο συνομιλητή, να αξιοποιηθούν σωστά αυτά τα δάνεια από τις επιχειρήσεις και όχι «για να πάρουμε σπίτι στο παιδί».


Νέο μείγμα στο deal του ΟΤΕ στη Ρουμανία

Κοντά στην ολοκλήρωση του deal για την πώληση της Telekom Romania Mobile βρίσκεται ο ΟΤΕ. Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος Digi Communications ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας. Η Digi, μια από τις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας που ήταν και στο παρελθόν ο μονοπωλιακός πάροχος της αγοράς, πήρε τη ηνία στο σχήμα που θα εξαγοράσει τη θυγατρική του ΟΤΕ, ενώ στο προηγούμενο στάδιο των συζητήσεων επικεφαλής ήταν ο Αντριάν Τόμσα, επιχειρηματίας με μεγάλη παρουσία στον τομέα της τηλεόρασης, αλλά πλέον έχει θέση εταίρου μειοψηφίας. Αυτές οι αλλαγές αυξάνουν τη δυσκολία έγκρισης του deal από την Αρχή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, γιατί η ήδη ισχυρή Digi θα αυξήσει περαιτέρω τα μερίδιά της στην κινητή τηλεφωνία. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η συμφωνία θα εξεταστεί με προσοχή από την Αρχή. Ο επικεφαλής της, Μπογκτάν Τσιριτόιου υπογράμμισε σε δηλώσεις του σε μέσα της Ρουμανίας ότι «από πλευράς ανταγωνισμού είναι πιο περίπλοκη, επειδή η Digi είναι μεγάλος παίκτης στην αγορά». Πάντως ο Αντριάν Τόμσα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσει η συμφωνία και δεσμεύτηκε πως θα μετατρέψει τη ζημιογόνο θυγατρική του ΟΤΕ σε ένα δυναμικό πάροχο.


Πανάκριβες προσβολές μέσω Facebook

Είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση που έχουν εκδώσει τα δικαστήρια για υπόθεση προσβολής προσωπικότητας μέσω κοινωνικού δικτύου. Ο εναγόμενος, όπως διαβάζουμε στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, θα πρέπει να πληρώσει 12.000 ευρώ σε ένα από τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, που είχε προσβάλει με αναρτήσεις στο Facebook και από 10.000 ευρώ σε άλλα δύο συγγενικά του πρόσωπα. Δηλαδή, συνολικά θα πληρώσει 32.000 ευρώ, ποσό που ίσως αποτελεί νέο ελληνικό ρεκόρ αποζημίωσης για προσβλητικές αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όλα δείχνουν ότι τα δικαστήρια δεν αστειεύονται πλέον καθόλου με τέτοιες υποθέσεις.


Ημέρα... φωτογράφισης στον Άρειο Πάγο

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μετατράπηκε χθες για λίγη ώρα σε... στούντιο φωτογράφισης, για σοβαρό λόγο. Τα μέλη του Αρείου Πάγου έλαβαν ειδοποίηση, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας, να παραμείνουν στον χώρο φορώντας τις τηβέννους τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί -από επαγγελματία φωτογράφο- η λεγόμενη «οικογενειακή» φωτογράφιση, ενόψει της αποχώρησης ορισμένων συναδέλφων τους. Πρόκειται για μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε έτος και η φωτογραφία κορνιζάρεται και παίρνει τη θέση της δίπλα στις προηγούμενες γενιές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.


Ανησυχίες για… εξαφάνιση των Κινέζων τουριστών

Όλο και περισσότεροι πλούσιοι Κινέζοι έχουν αρχίσει να γίνονται ελαφρώς… τσιγκούνηδες και δηλώνουν ότι στις φετινές διακοπές τους θα προτιμήσουν εγχώριους και όχι διεθνείς προορισμούς, κάτι που θα πρέπει να μάθει να «χειρίζεται» η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Σύμφωνα με έρευνα της Oliver Wyman, μόλις το 14% των πλούσιων Κινέζων σκέφτονται να ταξιδέψουν εκ νέου στο εξωτερικό το 2024. Σημειώνεται ότι ο όρος «πλούσιοι» αφορά οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα 30.000 γουάν (περί τα 4.140 δολ.). Όπως σημειώνεται, μία από τις αιτίες για αυτή την επιλογή είναι ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν γίνει πιο ακριβά, ενώ μία ακόμη ότι, πλέον, εντός της Κίνας έχουν περισσότερες επιλογές για «δικούς» τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μάλιστα η Oliver Wyman σημειώνει ότι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι αναψυχής στο εσωτερικό της Κίνας είναι λιγότερο από 1.000 γουάν, ενώ αντίθετα είναι πολύ πιο υψηλό για προορισμούς στο εξωτερικό.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η απώλεια Γ. Προβόπουλου, τι δείχνει το poll of polls και φρέσκο χρήμα σε ΜμΕ

Ο θάνατος του Γ. Προβόπουλου και η αναγνώριση του ρόλου του στην κρίση, χαμόγελα στη ΝΔ από το poll of polls του politico, το νέο λογότυπο της Πειραιώς, Motor Oil Vs ΕΛΠΕ, έρχεται χρήμα στις μικρομεσαίες, η ηλεκτρονική πληρωμή κλήσεων και οι φωνές του Εμ. Μακρόν.
SEV, SEB, Papalexopoulos
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι επισημάνσεις Παπαλεξόπουλου, φρεγάτες, καταθέσεις και τα «μαύρα» σε Δώρα

Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση καταθέσεων τον Δεκέμβριο, τι είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για ακρίβεια, μισθούς, ενέργεια και πανεπιστήμια, τα θεραπευμένα δάνεια της Optima, το ίντερνετ στο Μετρό.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το μήνυμα Μητσοτάκη, η ντρίπλα Χατζηδάκη, το ξύλο στις τράπεζες, ο ΟΛΘ και ο Ιβάν

Το loud and clear μήνυμα Μητσοτάκη στις αγορές, πώς ο νέος ΥΠΟΙΚ απέφυγε τις τηλεοπτικές κάμερες, η ψυχρολουσία στις τράπεζες από τις αποπληρωμές δανείων, το ενδιαφέρον της HIG για τον ΟΛΘ και τα ευτράπελα με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα κέρδη της ΤτΕ, τα γιουρούσια στο Χρημ. Ενέργειας και η θλιβερή επικαιρότητα

Οι πολλές απογοητεύσεις στην υπόθεση του Qatargate, πώς η ΤτΕ θα παραμείνει σε κερδοφόρο τροχιά το 2022, το σίριαλ Παγκρήτιας - Χανίων, η ζωηράδα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, οι πιέσεις για αλλαγές στο ΔΣ του Χρημ. Ενέργειας, η Lamda Development και τα υπερκέρδη της Motor Oil.
Trapeza thw Ellados, Stoyrnaras, Stournaras
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι άβολες επισημάνσεις Στουρνάρα, οι υπογραφές για τη Δομική και το Qatargate

Η παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ στην κόντρα κυβέρνησης – τραπεζών, «πέφτουν» οι υπογραφές για την Δομική Κρήτης, η κρίσιμη συνέλευση για τη «νέα» Intracom, οι εξελίξεις στην Attica Bank, το Qatargate και τα απερίσκεπτα tweets.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Intracom Vs Ideal, τα σκληρά διλήμματα της Κίνας, οι επιτοκιακές ζημιές και η ΤτΕ

Πώς η Τράπεζα της Ελλάδος, σε αντίθεση με άλλες κεντρικές, αποφεύγει τις ζημιές, το crash test των αποτιμήσεων δύο private equity, η τελική ευθεία του deal Ελλάκτωρ - Motor Oil και «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για την κινεζική ηγεσία.