PwC, Price Water House
Φωτο: Shutterstock

Η «αλμυρή» αμοιβή της PwC, η αναμονή των εφοπλιστών της Ελλάκτωρ και η MLS

Ο λογαριασμός του ελέγχου στη Folli Follie, οι καθυστερήσεις στη μεταβίβαση του πακέτου της Ελλάκτωρ και οι δικαιολογίες Καματάκη για το απλήρωτο κουπόνι του ομολόγου της MLS.
  • Περί τα 2,58 εκατ. ευρώ είναι η αμοιβή της PwC για τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στη Folli Follie, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Από αυτά, τα 1,2 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2020, επιπλέον 288 χιλ. τον περασμένο Ιούλιο, ενώ επιπλέον 1,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός του 2021 σε διμηνιαίες δόσεις. Καθόλου άσχημα για έναν έλεγχο. Προφανώς δεν προβλέπεται discount ούτε για εταιρίες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας. Θυμίζω ότι η Folli πλήρωσε (και εξακολουθεί να πληρώνει...) τον έλεγχο.
  • Εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες.
  • Περίμεναν, και περίμεναν και περίμεναν χθες στην Ελλάκτωρ για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκαν. Πηγές κοντά στην εταιρία καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και ότι απλά ζητήθηκε μια μικρή παράταση 1 - 2 ημερών προκειμένου Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος να ασκήσουν το δικαίωμα για την απόκτηση του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ. Ωστόσο, κάποιοι είναι επιφυλακτικοί, υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα απαραίτητα κεφάλαια για την συναλλαγή.
  • Το βέβαιο είναι ότι η χθεσινή προθεσμία για την υλοποίηση της δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των αδερφών Καλλιτσάντση και των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου πέρασε χωρίς να έχουμε συναλλαγή.
  • Ως από μηχανής θεός λειτουργεί η πανδημία για την MLS και τον Γιάννη Καματάκη, τον άνθρωπο που κάποια στιγμή πίστευε ότι έχει νικήσει τις πολυεθνικές! Τα πολλά, αξεπέραστα σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, προβλήματα της MLS ξεκίνησαν από το 2019, χωρίς αυτό να εμποδίζει την εταιρία σήμερα να αποδίδει στην πανδημία τη μη πληρωμή των κουπονιών του εταιρικού ομολόγου (ΜΛΣΟ1).
  • Υπενθυμίζουμε ότι το 2019 το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της MLS έπειτα από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τη γνωστοποίηση από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για σοβαρές παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης του 2018. Μιλάμε δηλαδή για πράγματα πολύ σοβαρότερα του «δεν πάει καλά η εταιρεία».
  • Ως από μηχανής θεός πάντως λειτουργεί και η ελληνική γραφειοκρατία, που επιτρέπει σε ανθρώπους όπως ο κ. Καματάκης, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες, να συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα και να πουλάνε τρέλα, επικαλούμενοι την πανδημία.
  • Σκληρή είναι η «μάχη» Βαρουφάκη – Βελόπουλου για το ποιος θα αποφύγει την τελευταία, σε θετικές αξιολογήσεις, θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Επί του παρόντος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Opinion Poll που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ο κύριος «το να κλείσουν οι τράπεζες είναι τόσο πιθανό όσο να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος» βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση με το 84,7% των ερωτηθέντων να δηλώνει αρνητική (45,2%) και μάλλον αρνητική άποψη (39,5%), έναντι 85,3% με αρνητική (54,1%) και μάλλον αρνητική άποψη (31,2%) για τον Κ. Βελόπουλο. Πώς τα φέρνει η ζωή: Σκληρό πράγμα η πραγματικότητα.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ανοιχτά νυχάδικα - κλειστά δικαστήρια, εξελίξεις στην Εγνατία και το μπαρούτι στις υποδομές

Το παράδοξο των κλειστών δικαστηρίων που δεν φαίνεται να ενοχλεί τους δικαστές, η αναμενόμενη παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ του διαγωνισμού για την Εγνατία, τι θα ψηφίσουν οι τράπεζες στη συνέλευση της Ελλάκτωρ και η δήλωση της Λαγκάρντ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το φάσμα των αυξήσεων στις τράπεζες και η αγορά με δόσεις στην Ελλάκτωρ

Το έργο των 420 εκατ. ευρώ που προστίθεται στο ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ψύχραιμη προσέγγιση στη συζήτηση για τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου και τα μυστήρια με τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελλάκτωρ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η ολλανδική αντεπίθεση, το «κούρεμα» της Intralot και η διόρθωση

Τα δύο «καυτά» ερωτήματα της Reggeborgh προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η μεγάλη πτώση του ομολόγου της Intralot, η υπερασπιστική γραμμή του Τζ. Κουτσολιούτσου και οι προβλέψεις για διόρθωση στις αγορές.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο πτωχευτικός, η νέα κατάθεση Τζ. Κουτσολιούτσου και ο άγνωστος «Χ» της Ελλάκτωρ

Πώς προετοιμάζει η PWC την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, ποια είναι η νέα υπερασπιστική γραμμή του Τζ. Κουτσολιούτσου και ο ρόλος του εφοπλιστή Διαμαντίδη στον «πόλεμο» για την Ελλάκτωρ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η επόμενη ημέρα του ΧΑ, η «αργή» Επ. Κεφαλαιαγοράς και η διάσωση των ΕΛΤΑ

Το «μάζεμα» μετοχών στην Αθήνα, η ψυχραιμία στη Νέα Υόρκη, οι αποκαλύψεις για τις καθυστερήσεις της Κεφαλαιαγοράς στις έρευνες για την Folli Follie, η «ένεση» 180 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και τα καράβια της Τεχνικής Ολυμπιακής.