ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Το «στοίχημα» Μεγάλου, το early bird της Eurobank και οι σύμβουλοι της Folli

Η νέα μονάδα που θα «τρέξει» τον μετασχηματισμό της Τρ. Πειραιώς, η εντατική δουλειά του νέου αναπληρωτή CEO της Eurobank για την «επόμενη ημέρα» και ο ανορθόδοξος δανεισμός του Δημοσίου.
  • Μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς τους τελευταίους μήνες να  βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας αλλά και έντονης φημολογίας (κυρίως για το θέμα της αύξησης κεφαλαίου), ωστόσο όλα αυτά δεν έχουν αναστείλει τον σχεδιασμό της διοίκησης για τον μετασχηματισμό της τράπεζας. Το αντίθετο. Στο πλαίσιο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, και με στόχο την επιτάχυνση και ενίσχυση της εφαρμογής του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας, γνωστοποίησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα παρακολουθεί το έργο του προγράμματος και της μονάδας Transformation & Business Strategy Unit, επικεφαλής της οποίας αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Καραμουσαλής.
  • Σε επιστολή του προς υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, ο κ. Μεγάλου τόνισε τον έντονο ανταγωνισμό στον κλάδο και τα γρήγορα μεταρρυθμιστικά βήματα που πραγματοποιούνται τόσο στον κλάδο όσο και στη χώρα. «Χωρίς καθυστέρηση και με δεδομένους τους διαθέσιμους πόρους, οφείλουμε να αντιληφθούμε τη νέα πραγματικότητα, να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις και να εφαρμόσουμε ανάλογα το στρατηγικό μας πλάνο». «Ο Γιώργος Καραμουσαλής και η ομάδα του δεσμεύονται να υποστηρίζουν, διαρκώς και με απόλυτη αφοσίωση, το συντονισμό των έργων και να βοηθούν στην υπέρβαση των εμποδίων ώστε να εξασφαλίζεται ταχύτητα και συνοχή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
  • «Η διασφάλιση της επιτυχίας», συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, «αυτού του εγχειρήματος αποτελεί πλέον προσωπικό μου στοίχημα». «Δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας βασιζόμενοι στις αρχές μας: Αξιοκρατία, Διαφάνεια και Υπευθυνότητα. Να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε αναχρονιστική λογική ή πρακτική, που μπορεί να μας καθυστερεί και να δώσουμε συλλογικά αυτόν τον απαιτητικό αγώνα. Να γίνουμε η πρώτη τράπεζα της επιλογής στην Ελλάδα, κερδοφόρα και πλήρως εξυγιασμένη, με σύγχρονη διάρθρωση και με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία».
  • Περίπου 200 εκατ. ευρώ κέρδος αποκόμισε η Τρ. Πειραιώς από τη χθεσινή ανταλλαγή ομολόγων με το Δημόσιο. Μέσα στο 2021, όμως, η τράπεζα αναμένεται να εγγράψει κέρδη επιπλέον 200 εκατ. ευρώ από ομόλογα, τα οποία θα προστεθούν στο 1 δισ. ευρώ που έχει θέσει στόχο η διοίκηση για εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου. Πρόκειται για τα «καύσιμα», που θα επιτρέψουν να επιταχυνθούν οι συναλλαγές για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.
  • Επιβεβαιώνει τη φήμη ως ιδιαίτερα πρωινού τύπου, ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ανδρέας Αθανασόπουλος. Ο κ. Αθανασόπουλος βρίσκεται από πολύ νωρίς κάθε πρωί στο γραφείο του, από τις 7 το πρωί, προετοιμάζοντας και δουλεύοντας τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα του ομίλου. Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, που ανέλαβε καθήκοντα αμέσως μετά τον επιτυχή οικονομικό μετασχηματισμό και την εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας, είναι από τα λίγα τραπεζικά στελέχη που έχουν την τύχη να εστιάζουν στο αύριο, και μόνο στο αύριο, έχοντας αποφύγει τα προηγούμενα άχαρα χρόνια της κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος έχει αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη της μετά κρίση Eurobank.
  • Μεγαλοσύμβουλοι, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, φιλοδοξούντες σύμβουλοι, δήθεν σύμβουλοι και πολλοί πολλοί άλλοι έχουν στήσει ένα μεγάλο πάρτι στο κουφάρι της Folli Follie. Μελέτες, εκθέσεις, σχέδια εξυγίανσης, συμφωνίες, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κλπ γεννούν εκατομμύρια για τους insiders, επιβεβαιώνοντας, κάπως ανορθόδοξα, τη γνωστή ρήση ότι κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες.
  • Χαμόγελα προκάλεσε το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ, παρά την υποτονική πορεία των ξένων αγορών και το νευρικό ξεκίνημα στη Wall Street. Αυτό το νευρικό ξεκίνημα ήταν που οδήγησε το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 800 μονάδες στις δημοπρασίες παρά το άλμα των τραπεζών. Η κόπωση των ξένων αγορών, και το φάσμα μιας πτωτικής διόρθωσης από τα ιστορικά υψηλά που βρίσκονται, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη εστία ανησυχίας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία και της εγχώριας αγοράς.
  • Η αλλαγή σκυτάλης σήμερα στην Ουάσιγκτον και η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν αποτελεί σίγουρα ένα ορόσημο για τις αγορές.

[email protected]

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό, Lamda Development
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο «παλαβός» του ΕΦΚΑ, το πραγματικό στοίχημα για το Ελληνικό και το κουρασμένο ΧΑ

Το deal της Τρ. Πειραιώς για γραφεία στο Ελληνικό και το ενδιαφέρον από τη Eurobank, ο ασφαλισμένος που ψάχνει στον ΕΦΚΑ ένσημα από το 1958 και η ανάγκη του ΧΑ για εισροή νέων κεφαλαίων.
dimitris koutsoumpas
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η εθελουσία στην Attica Bank, το καταστατικό των ΕΛΠΕ και το Rolex του Δ. Κουτσούμπα

Η επικείμενη ανακοίνωση των όρων για εθελουσία στην Attica Bank, η κίνηση της Eurobank κόντρα στο ρεύμα, τι λένε οι αριθμοί για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς, η αλλαγή στο καταστατικό των ΕΛΠΕ που προκαλεί απορίες και το Rolex του Δ. Κουτσούμπα.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Πειραιώς, οι μανούβρες της ΔΕΗ, τα φαβορί για MSCI και ο υπουργός – Superman

Γιατί είναι δεδομένη η υπερκάλυψη της Διεθνούς Προσφοράς της Πειραιώς, πώς έφθασε σε κερδοφορία η ΔΕΗ, Eurobank - Mytilineos τα φαβορί για τον MSCI και η τούρτα γενεθλίων του Κ. Χατζηδάκη.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το άνοιγμα των Ολλανδών στους εφοπλιστές και το εκλογικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών

Η προσπάθεια αποφυγής πολέμου μετόχων στην Ελλάκτωρ, οι πολιτικοί υπολογισμοί για τους πλειστηριασμούς, η εκεχειρία των εργολάβων και το πακέτο του Απ. Βακάκη που αβγάτισε.