ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xaritsis, syriza
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Χαρίτσης: Ανάγκη επανίδρυσης του ΕΣΥ και για την παιδιατρική φροντίδα

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, «η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων υποβαθμίζει τις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και στην παιδο-ογκολογική φροντίδα».

Τα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού επισκέφτηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, συνοδευόμενος από τις βουλεύτριες Μερόπη Τζούφη και Θεανώ Φωτίου, με αφορμή, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τον εορτασμό της 15ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, ο Αλ. Χαρίτσης συνάντησε τη διοίκηση των νοσοκομείων, τους διευθυντές των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων, εστιάζοντας στην ανάγκη αξιόπιστης δημόσιας φροντίδας υγείας για όλους τους ανήλικους ασθενείς. Ωστόσο, όπως αναφέρει, «η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων υποβαθμίζει τις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και στην παιδο-ογκολογική φροντίδα».

«Παράλληλα η προ-ολίγων μηνών έναρξη ιδιωτικοποίησης, με μετατροπή του νομικού καθεστώτος του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας των επιστημόνων του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των γονιών των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς δεν έχουν προκηρυχθεί από το 2018 μόνιμες θέσεις, ενώ σημαντικά κενά εμφανίζονται στο διοικητικό και εργαστηριακό προσωπικό, καθώς και σε ορισμένες ιατρικές ειδικότητες, όπως οι αναισθησιολόγοι. Έλλειψη που οδήγησε πρόσφατα (στις 8/2) τον χειρουργικό τομέα του Άγλαΐα Κυριακού να αποφασίσει την αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 12/2. Μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προκήρυξη 3 οργανικών θέσεων αναισθησιολόγων, με προσωρινή λύση τη μετακίνηση για 3 μήνες αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς και αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Το υπουργείο Υγείας 'μπαλώνει' μία τρύπα, ανοίγοντας πολλές άλλες στο βυθιζόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία. Η ανάγκη επανίδρυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο καταρρέει σε όλη τη χώρα, είναι δεδομένη, με κύρια κατεύθυνση τη γενναία επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, με μαζικές προκηρύξεις μόνιμων θέσεων, με διπλασιασμό αποδοχών του προσωπικού, με ένταξη στα ΒΑΕ και κίνητρα για την ένταξη και επιστημονική εξέλιξη των υγειονομικών στο ΕΣΥ», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Κανακάκης: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η αντιμετώπιση του εμφράγματος στην Ελλάδα

Όσον αφορά ηλικίες των εμφραγμάτων η μέση ηλικία, όπως προκύπτει από τη μελέτη, είναι τα 64 έτη. «Οι γυναίκες παρουσιάζουν έμφραγμα σε μεγαλύτερη ηλικία. Δηλαδή η μέση ηλικία των αντρών είναι 62, ενώ των γυναικών είναι 70.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ - Απεργούν γιατροί, νοσηλευτές

Ακινητοποιημένα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός, τραμ από τις 2 με 5 το απόγευμα. Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης ο κλάδος της αεροναυτιλίας, γιατροί, νοσηλευτές του ΕΣΥ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ε.Σ.Ι. του ΚΕ.Π.Α

«Η απόφασή μας αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.