ΓΔ: 2635.39 0.04% Τζίρος: 50.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:40
Fotia, Pirkagia
Φωτο: Nick Paleologos/ SOOC

Συλλήψεις για φωτιές σε Νάξο και Φωκίδα και χρηματικά πρόστιμα

Συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους τoυ Π.Κ. Νάξου, ημεδαπός, για πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών.

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών στη Νάξο και την Φωκίδα προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα σε ακόμα έξι περιπτώσεις επέβαλε χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικά:

Συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους τoυ Π.Κ. Νάξου, ημεδαπός, για πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση Μουτσούνα Απειράνθου, στη νήσο Νάξο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.459 ευρώ.

Συνελήφθη χθες 24 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Άμφισσας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δ.Κ. Βραίλας, του Δήμου Δωρίδας, στην Φωκίδα και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 750 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Γιαννιτσών, στην Πέλλα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.125 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, για απόρριψη υπολειμμάτων συσκευής έψησης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Άγιος Στέφανος, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μακρακώμης, σε εταιρεία, για απόρριψη απορριμμάτων σε πρανές οδού πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Πίτσιου, του Δήμου Μακρακώμης, στην Φθιώτιδα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,875 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σοφάδων, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Ασημοχωρίου, του Δήμου Σοφάδων, στην Καρδίτσα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (συσκευών κοπής & συγκόλλησης μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (τροχού κοπής μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Κεφαλογιάννης σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η αντιπυρική περίοδος είναι μια διαρκής καθημερινή μάχη

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης δήλωσε πως σύντομα η Πυροσβεστική θα αναλάβει επίσημα τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων για ακαθάριστα οικόπεδα, με σχετική υπουργική απόφαση.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Red Code» αύριο για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

Σε κατάσταση ετοιμότητας «Red Code» θα βρίσκονται αύριο η Αττική και 11 ακόμη περιφερειακές ενότητες, εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών που προβλέπεται σε αυτές τις περιοχές.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική σε δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, 08:00-20:00, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Εικοσιπέντε αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Κρεμαστή Λακωνίας. Τα αίτια ερευνώνται από τα αρμόδια κλιμάκια της Πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: 47 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το 24ωρο

Σαράντα επτά αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με 37 να αντιμετωπίζονται άμεσα. Δέκα μέτωπα παραμένουν ενεργά, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Θήβα. Γίνονται έρευνες για τα αίτια.
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαράντα μία πυρκαγιές σε αγροτοδασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Σε 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές επενέβη η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο, σβήνοντας άμεσα τις 38. Έρευνα σε Άγραφα δεν εντόπισε πυρκαγιά. Εξετάζονται τα αίτια από ανακριτικά γραφεία και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εμπρησμών.