Φώτο: ΑΠΕ

Άνοιγμα των δημοτικών προανήγγειλε ο Στ. Πέτσας

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Ιουνίου, προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας.

Στη τελικά ευθεία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι: «Αυτή την τη κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών, με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου». «Όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό», πρόσθεσε. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως υπογράμμισε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός μετά την τελική εισήγηση των ειδικών.

Προς τέλος Ιουνίου τα γυμναστήρια

Ακόμα, σχολιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει αυτό να συμβεί στις 29 Ιουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τελικά νωρίτερα αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά. Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόνοια στα νησιά για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων. 

Βοήθεια στα καταστήματα εστίασης

Ερωτηθείς για τα καταστήματα εστίασης τα οποία ανοίγουν την Δευτέρα ο κ Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα προκειμένου να υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι όντως η ύφεση θα είναι βαθιά αλλά κάνεις δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά. Του χρόνου όμως, πρόσθεσε, θα έχουμε ανάπτυξη και γι' αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για καθαρά και ασφαλή σχολεία διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων

Από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστριών που θα ασχολούνται με τον σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καλή καινούργια αρχή» λένε οι σεφ που ετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμα

Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν στα καταστήματα εστίασης δεν αλλάζουν μόνο τις συνήθειες στη σάλα και το τραπέζι, αλλά και πίσω στην κουζίνα. Τρεις σεφ μιλάνε για το πώς αλλάζει από αύριο η εστίαση.