ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Άνοιγμα των δημοτικών προανήγγειλε ο Στ. Πέτσας

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Ιουνίου, προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας.

Στη τελικά ευθεία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι: «Αυτή την τη κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών, με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου». «Όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό», πρόσθεσε. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως υπογράμμισε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός μετά την τελική εισήγηση των ειδικών.

Προς τέλος Ιουνίου τα γυμναστήρια

Ακόμα, σχολιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει αυτό να συμβεί στις 29 Ιουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τελικά νωρίτερα αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά. Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόνοια στα νησιά για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων. 

Βοήθεια στα καταστήματα εστίασης

Ερωτηθείς για τα καταστήματα εστίασης τα οποία ανοίγουν την Δευτέρα ο κ Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα προκειμένου να υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι όντως η ύφεση θα είναι βαθιά αλλά κάνεις δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά. Του χρόνου όμως, πρόσθεσε, θα έχουμε ανάπτυξη και γι' αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aristoteleia Peloni, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελώνη: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για λιανεμπόριο - σχολεία

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής είναι και ο εμβολιασμός, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα που περνάει έχουμε 200.000 περισσότερους εμβολιασμούς που προστίθενται.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
ESTIASI, KAFETERIA, CAFE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα τραπεζοκαθίσματα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής

«Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» προσέθεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.