ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρεάν τάμπλετ σε οικονομικά αδύναμους μαθητές από τον Δήμο Πειραιά

Τα προσφερόμενα τάμπλετ θα αποτελούν σχολική περιουσία και διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν από τον δήμο Πειραιά ώστε όλοι οι μαθητές να χρησιμοποιούν την τηλεκπαίδευση.

Με έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών του, ο δήμος Πειραιά θα διαθέσει δωρεάν τάμπλετ για τους μαθητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές αδυναμίες, με στόχο να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία του Πειραιά για τις ανάγκες της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας.

Σημειώνεται, ότι με τάμπλετ θα εξοπλιστούν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία είναι κλειστά στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς και τα Δημοτικά σχολεία για την περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή και όλης της σχολικής μονάδας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν εφεξής σχολική περιουσία, διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν από τη διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιεί το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οφείλουμε όλοι να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και να στηρίζουμε ουσιαστικά όλους όσοι έχουν ανάγκη, πόσο μάλλον τους μαθητές μας, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είναι σημαντικό για εμάς όλα τα παιδιά να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

H αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη ανέφερε σε δήλωσή της πως παρά τους περιορισμένους - και λόγω πανδημίας - πόρους του Δήμου «αισθανόμαστε την υποχρέωση να σταθούμε, όσο είναι εφικτό, δίπλα στους μαθητές των σχολείων της πόλης. Αναγνωρίζοντας τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες που δημιούργησε ο κορονοϊός, καθώς και το ότι η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών, προχωράμε στον εξοπλισμό των σχολικών μας μονάδων με τις αναγκαίες για την τηλεκπαίδευση ψηφιακές συσκευές, για μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις προμηθευτούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία σε παιδιά και εφήβους

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης γεγονότων βίας και επιθετικότητας και ανάλογων συμπεριφορών καθώς και στην πρόληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.