ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Coronavirus, lockdown, koronoios
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00, δεν κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία

Τα νέα αυστηρά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και λαμβάνονται καθώς το Σύστημα Υγείας δέχεται πολύ ισχυρή πίεση, με 7 στις 10 κλίνες ΜΕΘ να έχουν καλυφθεί.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μμ έως και τις 5 πμ σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Πάντως, δεν θα κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς,  από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την ατομική προσωπική άθληση μπορεί να γίνει μόνο έως τρία άτομα, ενώ δεν επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα.

Αναφορικά με την τηλεργασία κάθε οργανισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργεί μόνο με το απαραίτητο προσωπικό και θα ενημερώνει για το ποιοι έχουν βγει τηλεργασία.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ενθάρρυνε και συνέστησε και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο, επισήμανε είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Καλυμμένες 7 στις 10 κλίνες στις ΜΕΘ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα ενεργοποιούνται καθώς έχει σημάνει συναγερμός για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας, δεδομένου ότι περισσότερες από 7 στις 10 κλίνες ΜΕΘ έχουν καλυφθεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Υγείας αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα λειτουργούν συνολικά 1.104 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 781 είναι κατειλημμένες και 323 κενές (ποσοστό 29%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 608, οι 446 είναι κατειλημμένες και οι 162 κενές (ποσοστό 26,5%). Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 496. Από αυτές, 335 είναι κατειλημμένες και 161 κενές (ποσοστό 32,5%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 148. Από αυτές, 132 είναι κατειλημμένες και 16 κενές (ποσοστό 11%).

Στα Νοσοκομεία της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 206. Από αυτές, 130 είναι κατειλημμένες και 76 κενές (ποσοστό 37%).

Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 4.773. Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 2.513 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας - Εννέα νέες «κόκκινες» περιοχές

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα σε όσες περιοχές είναι ήδη στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.