ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ με συνεχή αύξηση των νέων εισαγωγών

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών το τελευταίο 10ήμερο έχει φθάσει στις 3.664, με το υπ. Υγείας να «ρίχνει στη μάχη» και ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες η περίθαλψη των ασθενών θα είναι δωρεάν.

Κοντά στο να ξεπεράσει τα όριά του βρίσκεται το Σύστημα Υγείας καθώς το τελευταίο 10ήμερο οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό έφθασαν στις 3.664, ενώ μόνο χθες ήταν 443 εμφανίζοντας ημερήσια αύξηση 13,59%. 

«Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής. «Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του», είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Το υπ. Υγείας έχει δρομολογήσει ένα ειδικό σχέδιο, στο οποίο συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ) έχει απευθύνει έκκληση και σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συνδράμουν το ΕΣΥ παρέχοντάς τους μία σειρά κινήτρων.  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «ζητούμε ιδιώτες ιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση της Covid, προκειμένου για κάποιες μέρες, εβδομάδες, έναν μήνα να ενσωματωθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια η οποία γίνεται».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης κάλεσε τους συναδέλφους του να ανταποκριθούν σε αυτήν την έκκληση, υπογραμμίζοντας ότι  «πρόκειται για εθνικό κάλεσμα. Οι ιδιώτες γιατροί, μέσα από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, έχουν βάλει πλάτη από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία, αποτελώντας ανάχωμα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που δώσανε τη μεγάλη, δική τους μάχη και που εκεί, τα χρόνια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πριν την δική τους παρέμβαση στο Νοσοκομείο».

Σημειώνεται ότι από σήμερα εντάσσονται στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», με το «Σισμανόγλειο» να δέχεται μόνο περιστατικά κορονοϊού ενώ από την Παρασκευή εντάσσονται στην όλη προσπάθεια και δύο ιδιωτικές κλινικές, το «Ιατρικό Περιστερίου» και το «ΛΗΤΩ». 

Ο κ. Κικίλας ξεκαθάρισε ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία η νοσηλεία θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί να μπουν και αλλά ιδιωτικά κέντρα στη μάχη αυτό θα γίνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Οι ιδιωτικές κλινικές θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΕΣΥ

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το βράδυ ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.