ΓΔ: 1436.06 1.10% Τζίρος: 57.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Συλλήψεις για το δυστύχημα στην Εύβοια, την θλίψη της εξέφρασε η Άκτωρ

Η ΑΚΤΩΡ εξέφρασε την θλίψη και δέσμευση της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου. Για εγκληματική αμέλεια κάνει λόγο το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας στην Εύβοια, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και της επιβλέπουσας από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Η ΑΚΤΩΡ προχώρησε σε ανακοίνωση όπου «η διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι τρεις άτυχοι υπάλληλοι. Η σωρός του ενός άντρα εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσει με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Οι δύο υπάλληλοι βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Οι τρεις νεκροί ήταν 45, 54 και 57 ετών. Πρόκειται για το χειριστή γερανοφόρου, το βοηθό του και τον έναν εναερίτη, η σορός του οποίου εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος. Και οι τρεις ήταν από τη Χαλκίδα, δύο ελληνικής καταγωγής και ένας αλβανικής καταγωγής.

Ο σοβαρά τραυματισμένος είναι 35 ετών και εναερίτης, ο οποίος έπεσε από το στύλο. Είναι από το χωριό Μαλακώντας, αλβανικής καταγωγής.

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Όχι άλλο αίμα στο βωμό της κερδοφορίας

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας και Κορινθίας κάνει λόγο για εργοδοτικό έγκλημα σημειώνοντας ότι «οι συνάδελφοι εργάζονταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ (συνεργείο ΑΚΤΩΡ) και δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!». 

«Όχι άλλο αίμα στο βωμό της κερδοφορίας. Η συσσώρευση των συχνών "ατυχημάτων" δεν οφείλεται σε μια "κακιά στιγμή", δεν φταίει η "κακιά η ώρα"», τονίζει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα. Έχουν ακέραιη την ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ των τελευταίων χρόνων που έχουν εργολαβοποιήσει μεγάλο τμήμα των εργασιών του δικτύου, απαξιώνουν συνεχώς τα συνεργεία και όλα τα τμήματα του ΔΕΔΔΗΕ. Εντατικοποιούν συνεχώς την εργασία, ιδιαίτερα σε εργολαβικούς εργαζόμενους και με πρόσχημα την πανδημία. Δεν έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν παγιώσει την ευέλικτη εργασία και τις εργολαβίες, άλλωστε και οι συνάδελφοι ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο στην Εύβοια. Η πολιτική της απελευθέρωσης στον κλάδο έχει φέρει κέρδη για τους μετόχους και άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους, καθώς περίπου το 40% του προσωπικού δουλεύει με τέτοιες απαράδεκτες σχέσεις εργασίας. Οι εργολάβοι μαζί με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν κάνουν τίποτα προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται. Έχουν μόνο στόχο τους, τον οποίο και διαφημίζουν συνεχώς, τη συνεχή αύξηση των κερδών και την υλοποίηση των σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων για την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου της ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τρία άτομα για το δυστύχημα στην Εύβοια

Η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις εργαζόμενοι της Άκτωρ νεκροί σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε ένα καλώδιο που ήρθε σε επαφή με άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει το ρεύμα τους άτυχους εργαζομένους προκαλώντας τους σοβαρά εγκαύματα.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις επανασχεδιασμού «καθαρών» λογαριασμών ενέργειας από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναδείξει το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών, μη κατανοητών, όπως και άσχετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, με δράσεις και παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες αρχές.