ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Syntaxeis, Syntaxiouxoi
Φωτο: Shutterstock

Πότε θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιουλίου

Η καταβολή των συντάξεων ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 28 Ιουνίου για όλα τα Ταμεία, βάσει του αριθμού στον οποίο λήγει το ΑΜΚΑ των δικαιούχων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων: 

  • Στις 24 Ιουνίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 25 Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Ιουνίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται fast track δεν έχουν απόκλιση

Η αλήθεια των αριθμών αποτελεί έναν αδιάψευστο μάρτυρα, με 592.280 συνταξιούχους να εισπράττουν, χωρίς καμία απόκλιση, τα ποσά που δικαιούνται και 87.720 να προβαίνουν σε ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται εντός τριμήνου.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: «Τρέχει» η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων

Με εμβόλιμη πληρωμή στις 15 Μαρτίου θα καταβληθεί η προκαταβολή επικουρικής σύνταξης σε όσους ασφαλισμένους τη δικαιούνται έπειτα από τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
euro, metrita, cash, money
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται 2,27 δισ. ευρώ αυτή την εβδομάδα από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ

Στις καταβολές των κύριων συντάξεων θα ενσωματωθεί και η αύξηση 7,75% (για όσους τη δικαιούνται) για τον μήνα Ιανουάριο 2023, με εμβόλιμη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου