ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Κικίλιας: Εμβολιασμός παιδιών 12 - 15 ετών, έκκληση στους άνω των 50

Πρέπει να εμβολιαστούν εντός του καλοκαιριού οι άνω των 50 - 55, τονίζει ο υπουργός Υγείας, γιατί κινδυνεύουν περισσότερο. Δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Την εκκίνηση των εμβολιασμών παιδιών ηλικίας 12 - 15 ετών ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες ηλικίας 50 - 55 ετών και άνω να εμβολιαστούν άμεσα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 12-15. Σημείωσε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών.

Για τους πολίτες ηλικίας 50 - 55 ετών και άνω τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. «Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. «Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα, εντός του καλοκαιριού», υπογράμμισε.

Ενόψει των εορτών του Δεκαπενταύγουστου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. «Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «θα ήταν ιδανικό να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές τους, ωστόσο ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν πρέπει να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση».

Σχετικά με το σύστημα Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι άντεξε και προέβλεψε ότι θα αντέξει. «Εμβολιαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. να μπορούν να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», τόνισε.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό άνω του 75% - 80% σε όλη τη χώρα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη και έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, ειδικά των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω του 10%».

Πάντως, ανέφερε ότι παρατηρείται αύξηση του αριθμού εμβολιασμένων γιατρών και νοσηλευτών. Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την ενδεχόμενη επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Πιθανό να επανέλθει το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η επιβολή του προστίμου είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 250.000 πολίτες άνω των 60 ετών να προσέλθουν για να εμβολιαστούν με την εμβολιαστική κάλυψη στο συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού να ξεπερνά πλέον το 90%.
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Δευτέρα το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σημείωσε πως δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση αυτή την στιγμή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ποιοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από το πρόστιμο.
Plevris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown στους ανεμβολίαστους ζητούν οι ειδικοί από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η απαγόρευση πρόσβασης ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους. Προς μείωση της διάρκειας των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες χωρίς την τρίτη δόση.