ΓΔ: 1457.88 0.65% Τζίρος: 27.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:12:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xardalias-politiki prostasia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε 8 νησιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως δεν αποκλείεται η Μύκονος να κλείσει ξανά αν παρατηρηθεί και πάλι αύξηση των κρουσμάτων. Μεταβαίνουν στα «κόκκινα» νησιά περισσότεροι από 730 αστυνομικοί από Αθήνα.

Καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά επιβαρύνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως όπου χρειαστεί θα εφαρμοστεί η «συνταγή Μυκόνου» με τοπικά περιοριστικά μέτρα. Υπενθυμίζουμε πως σε Ίο και Πάρο έχουν μεταβεί επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα με στόχο την εφαρμογή των μέτρων ενώ θα υπάρχουν 20μελή κλιμάκια αστυνομικών στα υπόλοιπα 6 «κόκκινα» νησιά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «έαν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση στην Ίο όπου την χαρακτήρισε πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Πρόσθεσε επίσης ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.

Όσον αφορά τη Μύκονο, ανέφερε πως μετά από 8 ημέρες άνοιξε ξανά καθώς σταμάτησαν οι νέες συρροές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. Ζητώντας αυτοσυγκράτηση από επιχειρηματίες και επισκέπτες ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

Μετά το «καμπανάκι» που χτύπησε για 8 νησιά που βρίσκονται σε οριακά επίπεδα, η ΕΛ. ΑΣ και το Λιμενικό προχωρούν σε πιο αυστηρούς ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνονται επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε μαγαζιά και περιοχές με στόχο την αποτροπή όρθιων και συνωστιμού. Αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών.

Παράλληλα, 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα μεταβούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ. Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για καλέσματα σε πάρτι και συγκεντρώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EODY, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Λέσβο έως τις 18 Ιανουαρίου

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας, απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00, αναστολή θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.