ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:19 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia-elegxos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού για την Καθαρή Δευτέρα

Εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι ειδικές εξαιρέσεις που εφαρμόζονται και αυτή τη στιγμή, ενώ οι παραβάτες θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Μόνο σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει μετάβαση εκτός νομού κατοικίας των πολιτών και την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, καθώς δεν έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές στα μέτρα του lockdown που ισχύουν. 

Όπως τονίζει η Πολιτική Προστασία επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για τους παρακάτω λόγους. 

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
  • Μετακίνηση εκτός νομού για διαζευγμένους γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν
  • Μετακίνηση εκτός νομού προς το σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάττωσαν το κάπνισμα οι Αθηναίοι αλλά αύξησαν τη χρήση κοκαΐνης

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ στα απόβλητα της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου lockdown, επηρεάστηκε σημαντικά η ψυχολογία των πολιτών. Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης απορρυπαντικών και αντισηπτικών ουσιών στα λύματα.
xardalias, xrysoxoidis, lockdown, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζονται μέτρα σε Ίο, Πάρο και Κρήτη λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Προβληματίζει η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά όπου η θετικότητα ξεπέρασε το 4% σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, ενώ κρίσιμη είναι η εικόνα και σε Ίο, Κρήτη. Μεταβαίνουν αστυνομικοί από Αθήνα για την τήρηση των μέτρων.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρεία σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Π. Ε. Κοζάνης

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, στον εμπορικό κόσμο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.