ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΠΟΕΔΗΝ: Έχουν φθάσει στις 10.000 οι αναστολές εργασίας υγειονομικών

Την ίδια ώρα πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι έχουν αποσταλεί περί των 6.000 ειδοποιήσεων για αναστολές σε μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Σε περίπου 10.000 τοποθέτησε τους υγειονομικούς οι οποίοι έλαβαν ειδοποιήσεις για αναστολή εργασίας, καθώς δεν ήταν εμβολιασμένοι, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μ. Γιαννάκος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Παράλληλα υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι αυτό το μέγεθος «είναι κρίσιμο για τη δημόσια Υγεία» και προσέθεσε ότι «τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν, το νούμερο (των μη εμβολιασμένων) ήταν πολύ μεγαλύτερο»

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας 6.000 έγγραφα αναστολής που στέλνονται αφορούν μόνο τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας. 

Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε μερικές μέρες προθεσμία για εμβολιασμό των υγειονομικών. «Ακόμα και 3 – 4.000 να κερδίσει το σύστημα θα ήταν πολύ καλό. Και να εμβολιαστεί σήμερα κάποιος θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει ενάμισι μήνα τον χάνει και το σύστημα» ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «χθες πρώτη μέρα αναστολών, αναστάλθηκαν χειρουργεία, ανακλήθηκαν εξετάσεις υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή. Και ένας που καταχράζεται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για 2 – 3 χρόνια παίρνει το μισό μισθό. Άδικος ο νόμος στο σκέλος του μισθού πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Θα προτείνω και στη νέα ηγεσία νέα παράταση στο μέτρο». 

Υπολογίζεται ότι στο ΕΚΑΒ περίπου 500 είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε σύνολο 5.000. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αρκετοί εξ αυτών έχουν νοσήσει ή έχουν ανοσία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ