ΓΔ: 1453.82 1.30% Τζίρος: 97.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:46:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
evoia-pyrkagies-pyropliktoi
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ακόμα 2,3 εκατ. δόθηκαν για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους

Το ποσό θα καταβληθεί σήμερα σε 533 μοναδιαίους ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ. Περισσότερα από 21,4 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής σε 4.270 πολίτες.

Στην πέμπτη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών που στοχεύει να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό τις αποζημιώσεις και την στήριξη των πληγέντων. Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 2.318.396,78 ευρώ και αφορά 533 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 208 δικαιούχων, ποσό 1.109.638,58 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 145 δικαιούχων, ποσό 398.758,20 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 348 δικαιούχων, ποσό 810.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Ήδη, μέσα σε 15 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 21.499.658,43 ευρώ στους πρώτους 4.270 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Τρίτη. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, η άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενεργοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fwtia-pyrkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται 13,4 εκατ. σε αγρότες για απώλειες από τις πυρκαγιές

Προβλέπεται να δοθούν 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο, 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε 25,2 ευρώ και 16,8 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστώνονται οι ενισχύσεις στους σεισμοπαθείς σε Σάμο και Μακεδονία

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή σε ιδιοκτήτες κτιρίου που επλήγη από τους παραπάνω σεισμούς, ανάλογα με τη σοβαρότητα των βλαβών. Πώς θα γίνει η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.
pyrkagia-fwtia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα αποζημιωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ειδικά για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% της εκτιμώμενης ζημίας, συνεπώς οι πληγέντες θα λάβουν άμεσα το 50% περίπου της τελικής δικαιούμενης επιχορήγησης.