ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Σκρέκας: Άμεση η κινητοποίηση για απομάκρυνση καμμένων κορμών σε Εύβοια

«Έως τις 2 Σεπτεμβρίου, μόλις 2-3 εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμμένων κορμών, είπε ο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων/επικίνδυνων καμμένων κορμών στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του επί το νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία 2018/2002 για την «ενεργειακή απόδοση», η επεξεργασία του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση, τόσο των πυρκαγιών όσο και των πλημμυρών, είπε ότι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου είχαμε μια άμεση κινητοποίηση, ένα ρεκόρ απομάκρυνσης και απόληψης των ιστάμενων/επικίνδυνων καμένων κορμών. Έως τις 2 Σεπτεμβρίου, μόλις 2-3 εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών, είπε ο κ. Σκρέκας, σύμφωνα με τον οποίο «μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα κορμοδέματα, 1.000 μέτρα κλαδοπλέγματα, 2.000 μέτρα σανιδότοιχοι και 700 μέτρα κορμοφράγματα και συνεχίζουμε..».

Πρόσθεσε επίσης, ότι 700 δασεργάτες, που ανήκουν σε 16 δασικούς συνεταιρισμούς, εργάζονται ανελλιπώς, και με την αμέριστη στήριξη των δασικών υπηρεσιών, και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε πάντως, ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι για να «πανηγυρίζει» κάποιος. «Ο αγώνας συνεχίζεται πιο έντονος. Τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν πολύ έντονα και πολύ νωρίς, αλλά δεν σταματά η προσπάθεια μας, μέχρι να κατασκευάσουμε και το τελευταίο μέτρο κορμοδέματος και κλαδοπλέγματος, ώστε να προστατεύσουμε τους κατάντη οικισμούς και τους πολίτες που διαβιούν εκεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η διαδικασία αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσει με 1,9 εκατ. και 396.000 ευρώ την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων σε δύο κρίσιμες υδρολογικές λεκάνες της περιοχής, ενώ η EREN Hellas θα προσφέρει χρηματοδότηση 992.222 ευρώ για τον ίδιο σκοπό στην λεκάνη του όρους Κανδύλι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα για τους πληγέντες στο Μάτι - Σχέδιο ανάπλασης της περιοχής

Την έναρξη μιας ανάπλασης στην πολύπαθη περιοχή του Ματιού, σηματοδοτεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συζητείται σήμερα Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή με επισπεύδοντα τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις πυρκαγιές

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Με τον εισαγγελέα να εισηγείται να κριθούν ένοχοι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και να απαλλαγούν 12, έκλεισε η αυλαία της διήμερης αγόρευσης του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος διαψεύδει ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε βαγόνι

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών».