ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki-poreia
Φωτο: ΑΠΕ

Μόνιμους διορισμούς ζητούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην Θεσσαλονίκη

Για μεγάλα κενά εκπαιδευτικών έκαναν λόγω οι εκπαιδευτικοί στη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία ζητώντας διορισμούς για την γενική αλλά και την ειδική αγωγή.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης με βασικό αίτημα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου, επισήμανε «ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και ζητάμε την εξίσωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ίδια τόνισε: «Ακόμη και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης, τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή, με την πλάστιγγα βεβαίως να γέρνει προς την δεύτερη. Αυτό συμβαίνει, αφενός μεν γιατί ο προγραμματισμός ήταν τσιγκούνικος, αφετέρου δε διότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν να πάνε στις θέσεις τους». Διευκρίνισε δε ότι τα προαναφερόμενα στοιχεία μεταβάλλονται ακόμη και καθημερινά, αφού όπως σημείωσε «μπορεί να έχουμε Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς που εντοπίζονται προβλήματα και πόσες θέσεις απαιτείται να καλυφθούν».

Στην πορεία που έγινε σήμερα με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης, συλλογικότητες των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν την Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην Τσιμισκή και αφού ανέβηκαν από την Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στο Διοικητήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ