ΓΔ: 1450.16 1.04% Τζίρος: 2.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:36:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
gkagka-ygeias
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Μ. Γκάγκα: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας την επικράτηση της Όμικρον επιβεβαιώνουν όλα τα εργαστήρια ενώ παρατηρείται σε πολλές περιφέρειες η αύξηση του ιικού φορτίου.

Η επέλαση της «Όμικρον» είναι έντονη και πάνω από 60% μέχρι τώρα, καταγράφουν οι μετρήσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, όπου τα κρούσματα σήμερα έχουν εκτοξευτεί στα 35.580 και οι διασωλωνημένοι είναι στους 636.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην μεταφέρουμε τον ιό μέσα στα σπίτια μας, τονίζοντας «να μην φοβόμαστε, μην πανικοβληθούμε, αλλά να προσέχουμε».

Αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που παρατηρείται και έχει να κάνει με την αιμοδοσία και έκανε έκκληση για να δώσουμε αίμα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά μας. Για έκρηξη νέων κρουσμάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Σήμερα νοσούν 53.000 άνθρωποι. Ποτέ δεν είχαμε δει τέτοια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, είπε.

Την επικράτηση της «Όμικρον» επιβεβαιώνουν όλα τα εργαστήρια, ενώ αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται σε πολλές περιφερειακές ενότητες. Όπως σημείωσε, η «Όμικρον» διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα στελέχη. Είναι υπερ-μεταδοτική, ο χρόνος επώασης είναι βραχύτερος και γι΄ αυτό αναθεωρήθηκαν οι οδηγίες καραντίνας, ενώ διαφέρει επίσης και στην κλινική εικόνα.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί, είπε η καθηγήτρια, είναι πιο προστατευμένοι. Ο κίνδυνος όμως παραμένει σημαντικός για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και γι' αυτό πρέπει να προσέχουν και να εμβολιάζονται. Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις ενδοοικογενειακές επαφές συνέστησε η καθηγήτρια, και να κάνουμε ένα αντιγονικό τεστ αν θέλουμε να βγούμε. Επίσης σημείωσε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά πρέπει να επιβεβαιώσουν την θετικότητα με pcr κάτι που δεν είναι απαραίτητο για τους εμβολιασμένους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ