ΓΔ: 1370.48 -1.45% Τζίρος: 45.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plevris
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Θ. Πλεύρης: Οι αυξήσεις θα αφορούν μόνο τις τιμές πολύ φθηνών φαρμάκων

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι συνεχίζονται οι δυσκολίες για μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Οι ελλείψεις αφορούν συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση καθώς η χώρα μας έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει.

Επεσήμανε, δε, ότι οι γιατροί πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το μπραντ σκεύασμα.

Ο κ. Πλεύρης προσέθεσε ακόμη ότι στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Σε ότι αφορά τις κλειστές φαρμακαποθήκες σημείωσε ότι αυτό έγινε λόγω απογραφής στο τέλος του χρόνου, ενώ σημείωσε ότι δυσκολία υπάρχει σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αύξηση θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Πλήρης η κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

Σε δηλώσεις του ο υπ. Υγείας τόνισε ότι οι ελλείψεις σε ορισμένα φάρμακα μπορούν να καλυφθούν από γενόσημα, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανάπτυξη περισσότερων ΜΕΘ σε παιδιατρικά νοσοκομεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμες και στην Ελλάδα όλες οι θεραπείες για τον κορονοϊό

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σ. Τσιόδρας σημείωσε πως έχουν δοκιμαστεί όλα τα θεραπευτικά σχήματα στα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού και προειδοποίησε όσους έχουν ξεκινήσει και πηγαίνουν στα νησιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί φέρνει η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στους ασθενείς

Η διάθεση των τελικών φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης για ιατρικούς λόγους είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας δίνοντας ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους.