ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Θ. Πλεύρης: Πλήρης η κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

Σε δηλώσεις του ο υπ. Υγείας τόνισε ότι οι ελλείψεις σε ορισμένα φάρμακα μπορούν να καλυφθούν από γενόσημα, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανάπτυξη περισσότερων ΜΕΘ σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

Στο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμακευτικών σκευασμάτων αλλά και στα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα αρκετά παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αναφέρθηκε ο υπ. Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος στα παιδιατρικά νοσοκομεία τόνισε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ , από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια. Ειδικότερα, στην περιφέρεια υπάρχουν 10 ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, 6 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 7 ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Στην Αττική υπάρχουν 11 ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, 9 ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, 6 ΜΕΘ στο Παίδων Πεντέλης και 6 ΜΕΘ στο Αττικό Νοσοκομείο.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ  σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε πως πρέπει δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.

Ακόμη, δήλωσε πως τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. «Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές», είπε ο υπουργός Υγείας. Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε πως όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο όμως έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ομαλοποίησης. «Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια», τόνισε.

Ο Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τόνισε πως είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. «Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμες και στην Ελλάδα όλες οι θεραπείες για τον κορονοϊό

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σ. Τσιόδρας σημείωσε πως έχουν δοκιμαστεί όλα τα θεραπευτικά σχήματα στα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού και προειδοποίησε όσους έχουν ξεκινήσει και πηγαίνουν στα νησιά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί φέρνει η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στους ασθενείς

Η διάθεση των τελικών φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης για ιατρικούς λόγους είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας δίνοντας ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους.