ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

ΕΛΠΕ: Μεγάλος χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS", απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας.

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια είναι μεγάλος χορηγός του προγράμματος "HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS", που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στηρίζεται στο εκπαιδευτικό project του Συμβουλίου της Ευρώπης "Free to Speak Safe to Learn - Democratic Schools for All" και φιλοδοξεί να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε επαφή με αντιλήψεις, αξίες, δεξιότητες, συμπεριφορές και γνώσεις που θα συμβάλλουν στη συγκρότηση της κοινωνικής διάδρασης στις δημοκρατικές πολιτείες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσεις από ειδικούς του Συμβουλίου της Ευρώπης και εργαστήρια από έμπειρους στον χώρο της εκπαίδευσης εισηγητές.

Στη συνέχεια, οι 120 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, παρακολουθήσουν τα εξής θεματικά εργαστήρια:

  • Making children's and students' voices heard - Δίνουμε φωνή στα παιδιά
  • Addressing controversial issues - Εξετάζουμε αμφιλεγόμενα ζητήματα
  • Preventing violence and bullying - Προλαμβάνουμε τη βία και τον εκφοβισμό
  • Dealing with propaganda, misinformation and fake news - Διαχειριζόμαστε την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση
  • Tackling discrimination - Αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις
  • Improving well-being at - Βελτιώνουμε το ευ-ζην στο σχολείο

Την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις 26/1 στη Σχολή Μωραΐτη, τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Εθνικός Εισηγητής του Υπουργείου Εξωτερικών για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ, ο Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης Άγγελος Βαλλιανάτος και ο Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παναγιώτης Πασσάς.

Κατά την ομιλία της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Ράνια Σουλάκη τόνισε τον ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας στη διαμόρφωση δημοκρατικού πολιτισμού, προκειμένου να συνδράμει στη διαμόρφωση εκπαιδευτικής κουλτούρας των αυριανών πολιτών - εργαζομένων που θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kapodistriako
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβείο από το δίκτυο Europlanet σε ομάδα του ΕΚΠΑ για αστρονομική έκθεση

Το βραβείο, που συνοδεύεται από 1.500 ευρώ, απονεμήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Europlanet Science Congress (EPSC) 2022 στη Γρανάδα της Ισπανίας και το παρέλαβε ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας Δημήτρης Αθανασόπουλος.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων από την Περιφέρεια

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα και η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει ήδη εντατικούς ελέγχους με ιδιαίτερη προσοχή σε κυλικεία και καντίνες για τα είδη που πωλούνται σε αυτές.
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με πέντε καινοτομίες

Μετά από δυο χρόνια λόγω πανδημίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Αρνητικό τέστ θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμος Μεταμόρφωσης στηρίζει οικονομικά μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ονομάζεται «Στηρίζουμε τους Μαθητές» και στόχος είναι η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής αρωγής σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.