ΓΔ: 1412.74 -0.04% Τζίρος: 51.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttersotck

Οι μετοχές του 2024: Τα φαβορί, οι μικρομεσαίοι και τα αουτσάιντερ

Οι μεγάλες προσδοκίες για το Χρηματιστήριο Αθηνών το νέο έτος και οι μετοχές - επιλογές της στήλης από την υψηλή, τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση για το 2024.

Με μεγάλες προσδοκίες, και δικαίως, αρχίζει η νέα χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την οικονομία να υπεραποδίδει έναντι της ευρωζώνης, τις επενδύσεις να «τρέχουν», την αγορά ακινήτων σε άνθηση και τον τουρισμό να αποτελεί μια σταθερή δύναμη, το 2024 το ΧΑ μπορεί να προσβλέπει σε ακόμα καλύτερες ημέρες μετά τη δυναμική πορεία του 2023.

Μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας αποτελεί η πολιτική σταθερότητα και η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρά τις όποιες αστοχίες οδηγεί τη χώρα στη σωστή οικονομική κατεύθυνση. Επιπλέον δυναμική στην αγορά προσδίδει η θεραπεία του τραπεζικού συστήματος και η επιστροφή των εγχώριων τραπεζών στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Τράπεζες και οικονομία είναι απολύτως αλληλένδετα και δεν είναι τυχαίο ότι οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αποτελούν σχεδόν καθολική επιλογή από όλους τους επαγγελματίες της αγοράς.

Το μεγαλύτερο ρίσκο για το ΧΑ είναι τα πολλά διεθνή μέτωπα που ήδη αντιμετωπίζουμε αλλά και νέα που μπορεί να προκύψουν. Αρκεί να θυμηθούμε με πόση αισιοδοξία περιμέναμε το 2020 μετά τη νίκη της ΝΔ το 2019 και πώς έφερε τα πάνω κάτω ο κορονοϊός. Και πόσα ακολούθησαν: ενεργειακή κρίση, εισβολή στην Ουκρανία, το μακελειό στο Ισραήλ που έφερε την στρατιωτική αντίδραση. 

Κατά τα λοιπά, οι οικονομίες παγκοσμίως αποδεικνύονται πολύ πιο ανθεκτικές από ό,τι περιμέναμε, ενώ το 2024 αναμένεται να δούμε μειώσεις επιτοκίων πριν τις αμερικανικές εκλογές. Οι τελευταίες μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα αποσταθεροποίησης για τις αγορές, ωστόσο ευτυχώς είναι προς το τέλος του έτους. 

Η στήλη ξεχωρίζει - ποντάρει και παρουσιάζει σήμερα κάποιες μετοχές για το 2024, με την ευχή η νέα χρονιά να μην μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Καλή χρονιά και καλά κέρδη!

Τα φαβορί της υψηλής κεφαλαιοποίησης

-- Τράπεζα Πειραιώς: Με την αντίστροφη μέτρηση για την διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ σε επενδυτές να έχει ξεκινήσει, η μετοχή αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και στόχος της κυβέρνησης είναι να διατεθεί το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου (27%). Η διοίκηση Χρ. Μεγάλου κατόρθωσε να πετύχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά turnaround στόρι και πλέον με αιχμή τις ισχυρές επιδόσεις η τράπεζα φιλοδοξεί πολύ υψηλότερα. Το 2023 βρέθηκε στην κορυφή των αποδόσεων με +122,53%.

 

Η πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Alpha Bank: Με άσους τη μεγάλη συμφωνία με την UniCreidt και την πρόοδο του μεγάλου προγράμματος μετασχηματισμού, η τράπεζα ετοιμάζεται να θερίσει τους καρπούς από τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών, απελευθερωμένη πλέον από τη σιδερένια μπάλα του Δημοσίου. Το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω στην αποτίμηση αποτελεί ένα πρόσθετο boost για τη μετοχή. Στο +53,9% το 2023.

Η πορεία της μετοχής της Alpha Bank, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Εθνική Τράπεζα: Έχοντας την καλύτερη δομή ισολογισμού για την παρούσα επιτοκιακή συγκυρία, η τράπεζα αποτελεί μια μηχανή δημιουργίας εσόδων. Στα «αόρατα» πλεονεκτήματα της τράπεζας ο μεγάλος μετασχηματισμός που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια και η οποία της προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο +67,87% το 2023.

-- Eurobank: Ο συνδυασμός ισχυρής διοικητικής ομάδας και ισχυρής μετοχικής βάσης την έχουν οδηγήσει στην κορυφή του κλάδου. Πρώτη πέτυχε την εξυγίανση του ισολογισμού και πρώτη πέτυχε να απαλλαγεί από την κρατική συμμετοχή. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τράπεζας η ισχυρή διεθνής παρουσία, την οποία ενίσχυσε το 2023, αλλά και η σημαντική δραστηριότητά της στο real estate, στοχεία που δίνουν μεγάλη ώθηση σε έσοδα – κερδοφορία. Στο +52,61% η μετοχή το 2023.

-- Τιτάν: Έβγαλε το 2023 με άνοδο 77,86% και διαρκή ιστορικά υψηλά από τότε που έκανε την τριπλή εισαγωγή σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Αθήνα, προ περίπου πεντέμισι ετών. Ξεκίνησε το έτος από τα 12,06 ευρώ και το ολοκλήρωσε στα 21,45 ευρώ. Βρίσκεται στην πλέον αναπτυξιακή φάση των 121 χρόνων ιστορίας της, καθώς στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται υπάρχει οικοδομικός οργασμός, μεγάλα έργα υποδομών, ενώ υλοποιεί και μεγάλο πρόγραμμα «πράσινου» μετασχηματισμού.

Η πορεία της μετοχής της Τιτάν, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- ΔΕΗ: Ο μετασχηματισμός της εταιρείας σε πολλά επίπεδα είναι εντυπωσιακός. Πραγματοποίησε μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου λίγο πριν την ενεργειακή κρίση και βρέθηκε με ένα… σκασμό λεφτά, όταν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου βρέθηκαν υπό πίεση. Η ΔΕΗ επεκτείνεται δυναμικά στις ΑΠΕ και στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και μετασχηματίζεται σε έναν εθνικό πρωταθλητή. Στο +70,25% το 2023.

-- Mytilineos: Σταθερή επιλογή, τόσο στις καλές όσο και στις κακές εποχές της αγοράς. Έβγαλε το 2023 με ράλι +81,79% κλείνοντας στα 36,70 ευρώ, έχοντας ιστορικό υψηλό στα 38,30 ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο. Πλήθος εγχώριων αλλά και διεθνών οίκων, δίνουν τιμές – στόχους στα 45 και 46 ευρώ. Η μετοχή έχει τρομερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια, αντανακλώντας τον εντυπωσιακό επιχειρηματικό μετασχηματισμό του ομίλου, ο οποίος με ένα μπαράζ εξαγορών καθίσταται ένας ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος πάροχος ενέργειας, αποτελώντας και έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο χώρο των μετάλλων και δη του αλουμινίου στην Ευρώπη. Παράλληλα, έχει καταστεί ένας από τους δέκα κορυφαίους κατασκευαστές ενεργειακών έργων παγκοσμίως, έχοντας και την «προίκα» της ΜΕΤΚΑ. Ο μεγάλος στόχος είναι η είσοδος στον FTSE 100 του Λονδίνου. Μικροί και μεγάλοι επενδυτές πίνουν νερό στο όνομα του Ευάγγελου που βλέπει και την αγορά του Λονδίνου.

Η πορεία της μετοχής της Mytilineos, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Aegean Airlines: Έβγαλε το 2023 στην τρίτη θέση των αποδόσεων στον Large Cap με άνοδο 114,37% κλείνοντας το έτος στα 11,34 ευρώ, ενώ στα τέλη Αυγούστου έφτασε έως τα 13,80 ευρώ ενδοσυνεδριακά, που είναι ιστορικά υψηλά. Το 2023 ο όμιλος έκλεισε την καλύτερη χρήση της ιστορίας του, τόσο από πλευράς πτητικού έργου, όσο και από πλευράς αποτελεσμάτων, ενώ επαναγοράζει τα warrants από το κράτος για τη βοήθεια που είχε δεχτεί το 2020 λόγω της ζημιάς του Covid-19. Μέσω της δημιουργίας του πρώτου οικοσυστήματος υπηρεσιών υποστήριξης της αεροπορικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, σε σύμπραξη (joint venture) με την καναδική CAE, η Aegean αλλάζει επίπεδο. Το πρόβλημα με τους κινητήρες στα νέα της αεροσκάφη στόλαρε και τη μετοχή, κάτι όμως που ίσως αποδειχθεί ευκαιρία τοποθετήσεων.

Η πορεία της μετοχής της Aegean, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Cenergy Holdings: Έκλεισε το 2023 στην πρώτη θέση των αποδόσεων στον Large Cap με +137,09%, με τη μετοχή να αντανακλά την επιχειρηματική πορεία του ομίλου που κερδίζει διαρκώς έργα διεθνώς, έχοντας πλέον ανεκτέλεστο πάνω από 3 δισ. ευρώ, καθώς ο παγκόσμιος ενεργειακός μετασχηματισμός φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για νέα δίκτυα ενεργειακών «δρόμων». Τόσο στα καλώδια, όσο και στους σωλήνες χάλυβα, είναι πλέον από τους κορυφαίους «παίκτες» στον κόσμο. Ο όμιλος αποτιμάται στα 1,36 δισ. ευρώ, ενώ ως επιστέγασμα της εξαιρετικής της πορείας σε επιχειρηματικό αλλά και χρηματιστηριακό επίπεδο, από τον περασμένο Μάιο εισήλθε στον FTSE 25.

-- Viohalco: Έβγαλε το 2023 με άνοδο 31,34%, όμως έως τις 30 Αυγούστου 2023 έφτασε να κερδίζει 75%, καθώς τότε είχε φτάσει στα 7,13 ευρώ, που είναι ιστορικά υψηλά από τότε (2013) που άλλαξε έδρα, μετέβη στις Βρυξέλλες, κάνοντας διπλή εισαγωγή στο Euronext και στην Αθήνα. Ο όμιλος αποτιμάται στα 1,36 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν οι αποτιμήσεις των Cenergy Holdings και ElvalHalcor, τις οποίες ελέγχει σε ποσοστά κοντά στο 80%, τότε η… δίκαιη κεφαλαιοποίησή της, είναι πολύ πιο πάνω. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας.

Μεσαία κεφαλαιοποίηση - μεγάλη δυναμική

-- Ideal Holdings: Αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στο ελληνικό χρηματιστήριο με φιλοσοφία και χαρακτηριστικά private equity που επενδύει σε άλλες επιχειρήσεις με στόχο την αποεπένδυση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα 4-5 ετών. Αν δει κανείς με αντικειμενικό μάτι την πορεία – επιχείρησης και μετοχής – από τότε που ο παλιός χρηματιστής Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε το εγχείρημα, μόνο οφέλη, κέρδη, επέκταση και ανάπτυξη θα διαπιστώσει. Η μετοχή έβγαλε το 2023 με άνοδο 76% κλείνοντας στα 6,32 ευρώ, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου έκλεισε στα 6,43 ευρώ, που είναι νέα υψηλά περίπου 23 ετών! Η εταιρεία σχεδιάζει νέες εξαγορές, έχοντας δύναμη «πυρός» πλέον των 50 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου. Η Pantelakis Securities πρόσφατα ανέβασε την τιμή – στόχο στα 8,1 ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Ideal Holdings, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- ΑΔΜΗΕ: Με άνοδο 30,59% το 2023, υστέρησε τόσο έναντι του Γενικού Δείκτη, όσο και έναντι του Mid Cap που πέρυσι είχε ράλι +58,73%. Την τελευταία 8ετία η εταιρεία έχει μεταμορφωθεί από… βαθύ Δημόσιο, σε έναν σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό. Η διοίκηση Μανουσάκη αθόρυβα απλώνει δίχτυα σε διάφορες περιοχές και δίνει μεγάλο βάρος στην καλύτερη αξιοποίηση των assets του ομίλου. Αργά ή γρήγορα η αγορά θα δει τις κρυμμένες αυτές αξίες.

Η πορεία της μετοχής του ΑΔΜΗΕ, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Intralot: Κάποτε ήταν μέλος και του FTSE 20, εδώ και χρόνια βρέθηκε στο περιθώριο και την επιτήρηση πέφτοντας έως τα ιστορικά χαμηλά των 0,10 ευρώ, ενώ πλέον βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής επιστροφής, υπό την καθοδήγηση του Σωκ. Κόκκαλη. Μετά από δύο αυξήσεις κεφαλαίου, έπαψε να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, βγήκε από την επιτήρηση τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από πολλά χρόνια, ενώ από τις 18 Δεκεμβρίου, αποτελεί μέλος του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap). Έβγαλε το 2023 στο +85,36%, ενώ πλέον αποτιμάται στα 638 εκατ. ευρώ. Πολλοί βλέπουν ότι η εντυπωσιακή επίδοση του 2023 είναι μόνο η αρχή της μεγάλες επιστροφής.

Η πορεία της μετοχής της Intralot, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Intracom Holdings: Τους τελευταίους μήνες, η μετοχή έχει ανεβάσει κατακόρυφα στροφές, έχοντας συμπεριφορά και αποτύπωμα κλάσης… FTSE 25. Ξεκίνησε το 2023 από τα 1,81 ευρώ και το ολοκλήρωσε στα 3,405 ευρώ, έχοντας ράλι +88,12%, ενώ στην προτελευταία συνεδρίαση του χρόνου έκλεισε στα 3,43 ευρώ, που είναι νέα υψηλά 15,5 ετών. Παρά το ράλι, η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 284 εκατ. ευρώ, που τη φέρνει στην 9η θέση στον Mid Cap. Με τις αλλεπάλληλες πωλήσεις των τελευταίων ετών (Intrasoft International, (Intracom Defense Electronics και Intrakat) έχει συγκεντρώσει ρευστότητα πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

-- Fourlis Συμμετοχών: Με άνοδο μόλις 23% το 2023, ασφαλώς έχει μείνει πίσω γενικότερα. Η μετοχή θεωρείται υποτιμημένη, ενώ δεν έχει καρπωθεί τίποτα από τις υπεραξίες που θα φέρει η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία εισήλθε στις 10 Νοεμβρίου 2023 στο χρηματιστήριο και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση στο χώρο των ΑΕΕΑΠ.

-- Epsilon Net: Έκλεισε το έτος που έφυγε με άνοδο 48,45%, ενώ με αποτίμηση 518 εκατ. ευρώ, όχι μόνο αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής στη χώρα, αλλά είναι και επιλαχούσα για τον FTSE 25. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 έφτασε έως τα 12 ευρώ, που είναι ιστορικά υψηλά για τον τίτλο, φτάνοντας τότε να κερδίζει 85% στο έτος. Έκτοτε, διόρθωσε μερικώς, με αφορμή και τις ανορθογραφίες στη λογιστική απεικόνιση αποτελεσμάτων. Πρωταθλήτρια στις εξαγορές στον κλάδο, αυξάνει το αποτύπωμά ολοένα και περισσότερο, ενώ υπάρχει και η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα η οποία έχει εξαγοράσει το 7,50%, με την προοπτική αυτό να ανέλθει στο 20% σε δύο – τρία χρόνια. Η επιστροφή της μετοχής σε τιμές κάτω των 10 ευρώ έδωσε ευκαιρία επιβίβασης σε όσους είχαν χάσει το τρένο.

Η πορεία της μετοχής της Epsilon Net Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Entersoft: Από τις πλέον υγιείς και (διαρκώς) ανερχόμενες εταιρείες πληροφορικής της χώρας, με σχεδόν μηδενικό δανεισμό, πολλαπλές εξαγορές και μεγάλωμα του επιχειρηματικού αποτυπώματος, ενώ όλα τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική χρηματιστηριακή συμπεριφορά. Έβγαλε το 2023 με άνοδο 67%, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου έφτασε έως τα 6,78 ευρώ, που είναι νέα ιστορικά υψηλά. Σύμφωνα με τη Fast Finance ΑΕΠΕΥ, «δεν έχει ποτέ δυσαρεστήσει κανένα μέτοχο μιας και μοιράζει σταθερά μέρισμα, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς τόσο οργανικά όσο και με νέες εξαγορές, ενώ ουσιαστικά δεν έχει δανεισμό. Το μετοχολόγιο της είναι με την καλύτερη πίτα σε θεσμικούς Ελληνες και ξένους αλλά και μικρομετόχους». Αποτιμάται στα 190,8 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Entersoft, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- ΕΥΔΑΠ: Η κακή πορεία της μετοχής την έχει βγάλει από τα ραντάρ πολλών επενδυτών. Το γεγονός ότι αποτελεί μια κρατική επιχείρηση όπου πολλές αποφάσεις (όπως π.χ. για τα τιμολόγια) λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια αποτελεί επίσης τροχοπέδη. Ωστόσο, σε εταιρικό επίπεδο η ΕΥΔΑΠ εκσυγχρονίζεται δραστικά, μεγάλες επενδύσεις έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται, η διοίκηση έχει κλείσει διάφορες εκκρεμότητες του παρελθόντος ενώ οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη διαχείριση των υδάτων δημιουργούν ευκαιρίες για την εταιρία. Η μετοχή κρύβει μεγάλες αξίες που η αγορά αργά ή γρήγορα θα δει. 

Η πορεία της μετοχής της ΕΥΔΑΠ, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

Οι μικροί αλλά «επιθετικοί» 

-- ΕΚΤΕΡ: Μπορεί να λεχθεί ότι ήταν η έκπληξη του 2023, καθώς κατέγραψε άνοδο 161,69%, ενώ έκλεισε το έτος μια ανάσα από τα υψηλά των 4,11 ευρώ που βρέθηκε στις 7 Δεκέμβρη και είναι υψηλά 22 ετών! Αποτελεί την πιο  «μαζεμένη» και χαμηλών τόνων εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία (έκτης εργοληπτικής τάξης), ανθεκτική στα δύσκολα, συνετή στις καλές περιόδους, χτυπάει έργα που μπορεί να διεκπεραιώνει, απλώνεται μόνο εκεί που μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει δημιουργήσει ανεκτέλεστο κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ παρά το ράλι, η κεφαλαιοποίηση είναι μόλις στα 45 εκατ. ευρώ. Η ΕΚΤΕΡ έχει όλα τα φόντα να επωφεληθεί τα μέγιστα από το κατασκευαστικό μπουμ που αναμένεται στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Η πορεία της μετοχής της ΕΚΤΕΡ, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Lavipharm: Και εδώ έχουμε μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική επιστροφή, καθώς μετά από περίπου δέκα χρόνια στην επιτήρηση, μετά την αύξηση κεφαλαίου επέστρεψε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και δείχνει να έχει μπει σε καλή τροχιά ανάπτυξης, με επιτυχημένες κινήσεις, εξαγορές φαρμάκων και εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της. Υλοποιεί ένα εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο την ενίσχυση των δεικτών αποδοτικότητας ώστε να «ξεκλειδώσει» αξία, ενώ στοχεύει και στη διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2024. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 107,29% το 2023.

Η πορεία της μετοχής της Lavipharm, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Alumil Μυλωνάς: Και στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια εξαιρετική επιχειρηματική επιστροφή. Μετά τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανεισμού με τις τράπεζες προ περίπου πέντε ετών, η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα είναι εμφανής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες προκλήσεις. Έβγαλε το έτος με άνοδο 55,84%, ενώ τον περασμένο Αύγουστο έπιασε μέχρι και τα 4,26 ευρώ (υψηλά 15ετίας), ενώ κατόπιν διόρθωσε σημαντικά στον απόηχο άστοχων δηλώσεων.

Η πορεία της μετοχής της Alumil, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

Και δύο αουτσάιντερ

-- ΟΤΕ: Ήταν η μεγάλη απογοήτευση του 2023 καθώς μιλάμε για τον κραταιό leader της αγοράς, αλλά και τον όμιλο με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών στη χώρα, με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Έκλεισε το έτος με πτώση 11,58% και τα θεμελιώδη δεν δικαιολογούν αυτό το… σούρσιμο. Η αγορά φαίνεται ότι δεν βλέπει τι θα φέρει πρόσθετα κέρδη στην εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Η αλλαγή διοίκησης μπορεί να δώσει νέα πνοή και να απαντήσει στο βασικό ερώτημα της αγοράς, που δεν είναι άλλο από το «ποιο είναι το νέο αναπτυξιακό story». Η μετοχή το 2024 μπορεί να πετύχει όσα δεν πέτυχε το 2023.

Η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

-- Lamda Development: Με άνοδο μόλις 15,76% για τη μετοχή του ομίλου που «τρέχει» το μεγαλύτερο project ανάπλασης στην Ευρώπη, ασφαλώς υπάρχει… θέμα. Η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό προχωρά, ωστόσο η αγορά δεν φαίνεται να έχει πειστεί για την ικανότητα της διοίκησης να φέρει εις πέρας μια τόσο μεγάλη επένδυση. Το στοίχημα για τη διοίκηση της εταιρείας είναι αν θα μπορέσει την εφετινή χρονιά να πείσει τους επενδυτές, επαγγελματίες και ιδιώτες, για την πρόοδο του έργου και την ικανότητα της εταιρείας να το υλοποίηση. Μέχρι τώρα η διοίκηση Οδ. Αθανασίου έχει αποτύχει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην αγορά. Αν αυτό αλλάξει το 2024 θα το δούμε άμεσα στη μετοχή.

Η πορεία της μετοχής της Lamda Develpment, Αύγουστος 2021 - Δεκέμβριος 2023

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Το ΔΑΑ στην ελίτ της αγοράς, η ΔΕΗ υπό πίεση και η σύγκριση MOH - ΕΛΠΕ

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Αεροδρομίου και η είσοδός του στους δείκτες, η ΔΕΗ κράτησε τα 12 ευρώ, γιατί η Motor Oil ξεπερνά συνεχώς τα ΕΛΠΕ, η Intralot έτοιμη για την έκδοση ομολόγου, τα μετρητά της Jumbo και η εκτίναξη της Ικτίνος.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
MARKET MAKER

Το νέο βάθος της αγοράς, η ευκαιρία εισόδου στη ΔΕΗ και η πρωτιά της Intracom

Πώς η αγορά απορροφά το ένα placement μετά το άλλο χωρίς να χάνει τον ρυθμό της, γιατί η διόρθωση στη ΔΕΗ δίνει ευκαιρίες τοποθετήσεων, η Intracom στην κορυφή των αποδόσεων και οι μέτριες επιδόσεις Lamda και Infoquest.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η «αλλοίωση» του Γενικού Δείκτη, το «ξύπνημα» του ΟΤΕ, η Motor Oil και η Aegean

Πόσο άλλαξε ο Γενικός Δείκτης σε σχέση με το 2014, η κινητικότητα στη μετοχή του ΟΤΕ, η εξαιρετική συμπεριφορά της Motor Oil, η Aegean κάλυψε τις απώλειες από την αρχή του 2024 και η Jumbo συνέχισε το σερί με κέρδη 9,22%.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Άνοδος με ποιότητα στο ΧΑ, η Motor Oil στο προσκήνιο και η ΜΥΤΙΛ κοντά στα 40

Εναλλαγές πρωταγωνιστών δίνουν ισχυρή δυναμική στην αγορά, η Motor Oil σε υψηλά έντεκα μηνών, η Mytilineos κοντά στα 40 ευρώ, η Eurobank σε ρεκόρ οκταετίας, το κλείδωμα των mezz, το ξέσπασμα της Intralot και η Quest σε άνοδο μετά την κακή εκκίνηση του έτους.