ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με βήμα σημειωτόν η αγορά, η δύναμη της ΤΕΝΕΡΓ και το ράλι της Lavipharm

Διατήρηση κεκτημένων για τον Δείκτη με χαμηλό τζίρο, οι διεθνείς αγορές φρενάρουν, η Τέρνα Ενεργειακή σε ισχυρή ανοδική κίνηση, η Coca Cola HBC έγινε στυλοβάτης του Δείκτη, το come back της Lavipharm και η διόρθωση της Viohalco.

Η καθίζηση των συναλλαγών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς η αγορά μπαίνει στην τελική ευθεία για το placement της Τράπεζας Πειραιώς. Πάντως, ο Γενικός Δείκτης κρατά τα κεκτημένα, με άλλο ένα κλείσιμο πάνω από τις 1.410 μονάδες, αφού δεν φαίνεται να υπάρχουν διαθέσεις για σημαντικές ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές.

Στο μεταξύ, έχοντας αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά, οι διεθνείς αγορές φαίνεται ότι κάνουν μια παύση. Ο Stoxx 600 στην Ευρώπη κινήθηκε σταθεροποιητικά, με οριακή πτώση, ενώ μικρή πτώση σημείωσαν και οι δείκτες της Wall Street. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, προβλέποντας άνοδο σε 15 χρηματιστήρια, εκ των οποίων τρία προβλέπεται να δουν φέτος άνοδο που θα ξεπεράσει το 10%.

-- Τέρνα Ενεργειακή: Εντυπωσιακή δύναμη της μετοχής σε μια άνευρη συνεδρίαση, κατά την οποία πολλές μετοχές κινήθηκαν διορθωτικά. Το μεγάλο στοίχημα εδώ δεν είναι άλλο από το deal πώλησης της εταιρείας, το οποίο σιγοψήνεται εδώ και πολύ καιρό και η κίνηση της μετοχής τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι αρκετοί τοποθετούνται προσβλέποντας στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023 είχε να φτάσει στα 16,47 ευρώ που έκλεισε χθες. Η εικόνα της μετοχής είναι βελτιωμένη, καθώς μετά το +5,21% της περασμένης εβδομάδας, χθες ενισχύθηκε εκ νέου κατά 1,92%. Εξακολουθεί να έχει 450 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από τη μητρική! Η ΤΕΝΕΡΓ αποτιμάται στα 1,94 δισ. ευρώ και η ΓΕΚ Τέρνα στα 1,49 δισ. ευρώ.

Η πορεία της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή, 14 Ιουλίου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Intralot: Πολλοί περίμεναν καλύτερη αντίδραση της μετοχής μετά την ιδιαίτερα επιτυχή ολοκλήρωση της ομολογιακής έκδοσης. Σημειώνεται ότι το retail ομόλογο δεν είναι άλλη μια επιχειρηματική κίνηση, αλλά ξεκλειδώνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο πλαίσιο της εξυγίανσης: την συμφωνία για νέο κοινοπρακτικό δάνειο με τις τράπεζες. Η μετοχή βρέθηκε υπό πίεση, αν και προς το τέλος ανέκτησε έδαφος κλείνοντας με πτώση -0,67%. 

Η πορεία της μετοχής της Intralot, 14 Ιουλίου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Mytilineos: Περίοδος διόρθωσης ο μήνας Φεβρουάριος για πολλά blue chips, ασχέτως αν αυτό δεν έχει αντανάκλαση στον Γενικό Δείκτη ο οποίος στηρίζεται από άλλα χαρτιά. Η ΜΥΤΙΛ έπεσε χθες στα 36,50 ευρώ (-0,65%), επίπεδα που είχε να δει από τις 22 Δεκεμβρίου 2023. Χαμηλό δύο μηνών δηλαδή και αρνητικό γύρισμα στο έτος, χωρίς πάντως να αλλάζει η μακροπρόθεσμη ανοδική δυναμική της μετοχής.

-- Coca Cola HBC: Η βελτίωση της εικόνας της «καλύπτει» τον Γενικό Δείκτη και σκεπάζει τις επιμέρους διορθώσεις της αγοράς. Έφτασε αισίως στο +10,71% φέτος, καθώς στις έντεκα τελευταίες συνεδριάσεις κλείνει θετικά στις δέκα, έχοντας άνοδο +13,50%.

Η πορεία της μετοχής της Coca Cola, 14 Αυγούστου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Viohalco: Στις 15 τελευταίες συνεδριάσεις από τις 5 Φεβρουαρίου, κλείνει πτωτικά στις 13, έχοντας διόρθωση σε ποσοστό 10,53%. Βεβαίως, προερχόταν από το +20,90% του Ιανουαρίου, ενώ το 2023 είχε δώσει άνοδο 31,34%. Δηλαδή κατώτερη του Γενικού Δείκτη.

Η πορεία της μετοχής της Viohalco, 14 Αυγούστου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Entersoft: Νέο ράλι +4,45% για τη μετοχή, που έκλεισε στα 7,04 ευρώ, που είναι νέα ιστορικά υψηλά. Κυκλοφόρησαν και κάποιες φήμες για επικείμενο deal. Κερδίζει 10,34% το Φεβρουάριο, ενώ πέρυσι είχε δώσει άνοδο 67%. Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Eurobank Equities σύστησε αγορά για τη μετοχή με στόχο τα 8,20 ευρώ. Η Entersoft αποτιμάται στα 211 εκατ. ευρώ, ενώ η Epsilon Net (-2,47% χθες) στα 557 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2023 την προσεχή Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Η πορεία της μετοχής της Entersoft, 14 Αυγούστου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Lavipharm: Εντυπωσιακή επιστροφή για τη μετοχή, μεγάλες προσδοκίες από τη φαρμακευτική κάνναβη, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη γκάμα προϊόντων που έχει η εταιρεία. Την Πέμπτη έκλεισε στο +1,61%, την Παρασκευή στο +4,51% με όγκο 1,45 εκατ. τεμάχια και χθες +2,59% με όγκο 500 χιλ. τεμάχια. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. 

Η πορεία της μετοχής της Lavipharm, 14 Αυγούστου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2024

-- Χαϊδεμένος: Απώλειες 7,41% με οκτώ τεμάχια και τζίρο έξι ευρώ! Ομορφιές…


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τράπεζες και πάλι τράπεζες, μικρά κέρδη για τον ΓΔ και οι προσδοκίες για ΟΤΕ

Στυλοβάτες της αγοράς οι τραπεζικές μετοχές με την Εθνική σε πρώτο ρόλο, η είδηση για Ρουμανία δίνει νέα πνοή στον ΟΤΕ, η ΜΥΤΙΛ έκανε το ένα τρίτο του τζίρου της αγοράς και οι υψηλές προσδοκίες για τα κέρδη της Motor Oil.
MARKET MAKER

Η συσσώρευση της Τρ. Πειραιώς, οι νέες σταθμίσεις της ΜΥΤΙΛ και οι 1.500 μον.

Οι προσδοκίες από την αναθεώρηση της Fitch, πόσο ανεβαίνει η στάθμιση της Mytilineos στον FTSE All World, οι εντολές αγοράς στην Alpha, η σταθεροποίηση της ΤΕΝΕΡΓ, η πορεία της Τιτάν προς τον MSCI και η Intracom εκτός φόρμας.
MARKET MAKER

Τα placements έφεραν διόρθωση, η καλή εικόνα Τιτάν - ΔΑΑ και το χάλι της ΕΧΑΕ

Τα όρια της διόρθωσης, γιατί αρέσει το placmenet της ΜΥΤΙΛ παρά τις πιέσεις, το Αεροδρόμιο ανακτά το μέρισμα, η διόρθωση της ΕΚΤΕΡ, η δύναμη της Τιτάν, οι απώλειες των mezz και η ΕΧΑΕ πρώτη στην πτώση και τελευταία στην άνοδο.
MARKET MAKER

Οι αγοραστές ξεθαρρεύουν, αδύναμες τράπεζες και λήξη συναγερμού σε ΓΕΚ Τέρνα

Οι Έλληνες επενδυτές επανέρχονται, οι τράπεζες υστερούν σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, η αντίδραση της ΓΕΚ Τέρνα, γιατί η Ελλάκτωρ μένει κάτω από τη λογιστική αξία, η ΔΕΗ μαζεύει ίδιες μετοχές και το rebound της ΜΥΤΙΛ.
stocks, xrimatistiria, agores
MARKET MAKER

Ψυχραιμία στις αγορές, η ΜΥΤΙΛ στο Λονδίνο και το χρήμα ρέει στη ΦΒΜΕΖΖ

Δεν κλονίζει τις αγορές το χτύπημα του Ιράν, η Mytilineos προχωρά την παράλληλη εισαγωγή στο Λονδίνο, η Phoenix Mezz ανακοίνωσε εντυπωσιακά μεγέθη το 2023 και ΟΠΑΠ - Jumbo έδειξαν ανθεκτικότητα στην πτώση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Η πτώση και η επόμενη ημέρα, τράπεζες σε χαμηλά διμήνου και οι κινήσεις της ΙΝΛΟΤ

Οι θετικές προοπτικές της αγοράς και οι φόβοι για πρόσκαιρη ταλαιπωρία, το πτωτικό σερί των τραπεζών, τα συμβόλαια στις ΗΠΑ που «χτυπάει» η Intralot, η «βουτιά» του ΟΛΠ και τα πέντε blue chips που έδειξαν αντοχές.